Er was voor de jo17-3 nog een kleine kans op het kampioenschap als ze alle resterende duels zouden winnen en de concurrentie wat punten zou laten liggen. Te beginnen tegen stadsgenoot SSW.

Op een prachtig veld en een lekker zonnetje begonnen beide teams vol geloof aan de wedstrijd het een plekje lager staande SSW op de ranglijst liet vanaf het begin zien te beschikken over een makkelijk voetballende ploeg.

De gasten namen al gauw het heft in handen zonder echt heel gevaarlijk te worden de mannen van de Jo17-3 konden spaarzaam profiteren van de geboden ruimtes achter de linies van de gasten en zo een paar kleine kansjes te creëren. Een slordig genomen vrijetrap zorgde er echter voor dat het team verkeerd stond en SSW profiteerde gretig van deze geboden en schoot de 0-1 achter Brian. Wat tevens de ruststand was.

Na wat tactische aanpassingen in de rust probeerde de Jo17-3 het heft in handen te krijgen en de achterstand ongedaan te maken. Hierdoor ontstond een boeiend schouwspel voor de toeschouwers.

Met het verstrijken van de tijd en de minimale achterstand werd alle risico genomen en ging de thuisploeg in een alles of niets offensief 1 op 1 spelen achterin om de gelijk maker te forceren. Dat hierdoor veel ruimte werd weggeven was het risico dat bewust werd genomen terwijl de druk werd opgevoerd en er kansen kwamen op de gelijkmaker was het SSW wat op de counter vlak voor tijd de wedstrijd besliste en de 0-2 binnen tikte.