Na een gelijk spel en een nederlaag in de afgelopen 2 wedstrijden was een overwinning wel weer eens gewenst. Dit moest gebeuren tegen stadsgenoot Wieldrecht die een plaats onder ons stond op de ranglijst.

Na een korte warming-up vanwege de drukke veldbezetting bij Wieldrecht floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Al snel bleek dat de mannen en vrouwen van GSC/ODS de nare smaak van het puntenverlies in de laatste 2 wedstrijden van zich af wilden spelen.

Met vlot combinatie spel en vele positiewisselingen werden de gastheren het vuur aan de schenen gelegd dit leverde buiten veel mooie aanvallen en goede kansen voor Ivaar, Nathan, Ian, Jari en Maaike nog geen treffer op. Maar volgens vriend en vijand kon dat niet lang meer duren.

De druk werd opgevoerd en de met hand en tand verdedigende gastheren konden het niet meer belopen en gaven kans na kans weg en heel veel corners. Met Ian achter de bal bij een van deze corners was het Billy die beheerst de 0-1 binnen knikte toen Ian de bal panklaar op zijn hoofd legde.

De ban leek gebroken en we slopen keer op keer door de verdediging waar Jari nog een grote kans onbenut liet, was het Ian die binnen de 16 meter beheerst op de goal schoot en de 0-2 in het mandje legde. Jammer genoeg voor de toegesnelde toeschouwers lieten de mannen van GSC/ODS de touwen wat vieren en lieten de tegenstander terug in de wedstrijdkomen waardoor ook Brian in de goal zijn kunsten moest vertonen waardoor we gelukkig schade vrij de kleedkamer op zochten.

Na even de puntjes op de i te hebben gezet en wat verse krachten binnen de lijnen te hebben gebracht met Ryan, Danny en Daniel begonnen we weer sterk aan de 2e helft. De Ruimtes werden groter en het overwicht nam toe nadat Ivaar werd weggestuurd in de diepte was het voor hem dan ook een kleine moeite om het leder achter de doelman te deponeren 0-3.

Jammer genoeg leverde deze voorsprong een gemakzucht op waarbij we soms te veel voor eigen succes gingen en elkaar oversloegen en hierdoor verzuimden de score uit te breiden. Toch was het wederom Ivaar die de bal via de keeper in de touwen wist te krijgen en zo de 0-4 aantekenden.

Als slot akkoord stuurde Maaike met een schitterende steekbal Jari nog weg maar deze zag zijn te zachte inzet van de doellijn worden gehaald waardoor de eindstand door de uitstekend leidende scheidsrechter op 0-4 werd bepaald.