In de strijd om de titel moest JO17-1 de strijd aangaan met de nummer 2, Oranje Wit JO17-3.  De buren stonden op vijf punten, dus zij waren alleen gebaat bij winst. Daar leek het in eerste instantie niet op. Binnen vijf minuten kreeg GSC/ODS al drie goede mogelijkheden om te scoren. Zonder succes.

Oranje Wit herpakte zich en wist steeds makkelijker onder ons voorspelbaar uitgevoerde 4-3-3 systeem uit te voetballen. Het was dan ook aan onze doelman Timo te danken dat de 0-0 op het scorebord bleef.

Het zwoegende GSC/ODS creëerde vrijwel niets meer . Gelukkig schoot Oranje Wit te hulp. Een makkelijk verdedigbare bal werd door de opponent bij Nair bezorgd, die dit buitenkansje gretig verzilverde: 0-1.

Na rust verwachtten we een stormend Oranje Wit en toen Nair al na een paar minuten werd weggezonden wegens dommig natrappen leek JO17-1 nog 35 zware minuten tegemoet te gaan. Zoals zo vaak stond het team echter op.

Fairick en Olaf leken zich wel bevrijd te voelen in een twee spitsen systeem. De Oranje Wit verdediging kreeg geen vat op het snelle en beweeglijke duo. Olaf, die in de eerste helft bijna geen duel wist te winnen, scoorde fraai de 0-2 (filmpje). Helaas vergat JO17-1 de genadeklap uit te delen en vloeiden logischerwijs de krachten weg.

Vlak voor tijd scoorde Oranje Wit nog wel de 1-2, maar zelfs daarna bleven de beste kansen voor GSC/ODS. Oranje Wit was definitief afgeschud en omdat de andere achtervolger, EBOH JO17-1, ‘s middags zo vriendelijk was punten te laten liggen is onze JO17-1 nu al kampioen.

In een negen wedstrijden omvattende kampioenscompetitie na zeven wedstrijden al tot kampioen worden gekroond is een geweldige prestatie ! De kersverse kampioensploeg speelt woensdagavond om 19.00 uur thuis tegen Hardinxveld.