Het gros van de mannen van de JO17-1 maakt bij GSC/ODS een bijzondere ontwikkeling door. In de JO13 konden ze nauwelijks mee in de 4de klasse. Als JO15 kaapten ze op de slotdag het kampioenschap van de 3de klasse voor de neus van DFC weg en als JO17 waren ze niet te stoppen. Met louter overwinningen werden ze vorige week kampioen van een 2de klasse waarin de verschillen klein waren.

Vaak werd er maar met één of twee doelpunten verschil gewonnen. Iedere wedstrijd stond er een voor elkaar strijdend collectief en als het tegen zat stond er altijd wel een speler op die de ploeg uit de problemen hielp. Een gedenkwaardig seizoen…

De après-kampioenswedstrijd ging tegen DFC JO17-1. Daar hadden onze jongens nog een appeltje mee te schillen. Op een toernooi in België versperde DFC onze JO17-1 de weg naar de halve finale en bezorgde de JO17-1 de enige nederlaag in 2018. Een mooie tegenstander dus om het kampioenschap extra luister mee bij te zetten.

DFC was terecht niet van plan als lijdend voorwerp te dienen. Ze speelden voor hun doen ongekend aanvallend en GSC/ODS ongekend aanvallend onmachtig. De 0-1 ruststand in het voordeel van DFC was dan ook geenszins geflatteerd.

Na rust zag alles er heel anders uit. DFC werd teruggedrongen en kwam vrijwel niet meer aan aanvallen toe. Grote kansen kreeg GSC/ODS niet maar DFC moest wel meer en meer vrij trappen weggeven.

Zo’n vrije trap van Roy werd door een DFC verdediger erg sympathiek achter de eigen doelman gewerkt.  Deze besloot daarop ook een cadeautje uit te delen en dook onhandig over een matige vrije trap van Olaf heen: 2-1.

Het derde doelpunt was wel van JO17-1 klasse. Na een vloeiende aanval belandde de bal bij Roy die de bal als een streep naar de kruising stuurde. Een mooi slotakkoord van de competitie maar nog geen einde van het seizoen.

Na afloop was er een hoofdrol voor de begeleiders van JO17-1. Uit angst voor een badje in de sloot bleek de staf gevlucht te zijn. Twee heren hadden zich zelfs opgesloten op het toilet. Er was echter geen ontkomen aan… De sloot bleef hen bespaard, maar aan enkele emmers water konden de heren niet ontkomen. Natuurlijk was er ook champagne! Alcoholvrij uiteraard.

Op zaterdag 2 juni kan JO17-1 het seizoen nog meer glans geven door de bekerfinale tegen de vriend en vijand verrassende 3de (!)klasser Nivo Sparta JO17-3 winnend af te sluiten.  Op weg naar de finale elimineerden die ploeg andere 2de klas kampioenen. Dus een tegenstander om rekening mee te houden. De wedstrijd wordt gespeeld op het terrein van LRC Leerdam. Aanvang 13.00 uur.