Doordringen tot de laatste vier is voor JO19-1 uiteindelijk het hoogtepunt geworden in het toernooi om de Dordt Centraal Bokaal. In de halve finale ging GSC/ODS tegen Oranje Wit ongenadig hard onderuit: 1-8. Natuurlijk waren de buren torenhoog favoriet, maar vooraf was er toch hoop op resultaat bij onze JO19-1, omdat het eerder dit seizoen voor de KNVB beker maar nipt verloor van dezelfde ploeg.

Wie in een bekertoernooi wil stunten heeft een hele goede dag nodig. Als de sterker geachte opponent dan ook nog een slechte dag heeft en de arbitrage niet tegen zit, dan zijn alle ingrediënten voor een stunt aanwezig. Helaas bleken géén van deze drie dinsdagavond aanwezig. En dan loopt het dus doorgaans niet best af…

Voor rust bleef GSC/ODS prima in de wedstrijd. Oranje Wit nam na 18 minuten de leiding, maar niets wees nog op een naderend pak slaag. Wel was er veel irritatie over de arbitrage, die – laten we het mild zeggen – niet bepaald op de hand van onze JO19-1 was. Het is dan eigenlijk zaak om je daar niks van aan te trekken, maar dat bleek deze avond iets teveel gevraagd.

Zes minuten na rust verdubbelde Oranje Wit de voorsprong en dankzij een strafschop (0-3) was het met nog een ruim een half uur te gaan helemaal gedaan. Bij een 0-5 stand wist Rasheem Sandvliet namens GSC/ODS de eer nog te redden, maar Oranje Wit zorgde er in de slotfase voor dat de eindstand pijnlijke vormen aannam. Een wedstrijd om gauw te vergeten, zeggen we dan.

Komende zaterdag kan het geschonden blazoen weer wat worden opgepoetst. In de één-na-laatste competitiewedstrijd wacht dan een uitduel met Nieuw-Lekkerland. Ook een pittige tegenstander…