Met een bescheiden, maar dik verdiende overwinning heeft Zondag-1 HSC’28 verdrongen van de tweede plaats op de ranglijst. Naast het sportieve succes voelde de revanche extra goed vanwege de misselijkmakende taferelen in de uitwedstrijd, nog maar twee maanden geleden. GSC/ODS opende fel en de tegenstander reageerde met het bekende zuidelijke toneelspel; overdreven valpartijen met gegil.

In de beladen topper werd gelukkig ook nog gevoetbald en daarin had de thuisploeg het beste van het spel. Na een wegens buitenspel afgekeurd doelpunt van de bezoekers was het aan de overkant Akif Kumas, die na een slimme steekpass van Sadik Telli voor 1-0 zorgde. Achteraf bleek dat de enige treffer van de middag te zijn, want GSC/ODS verzuimde kans op kans te verzilveren.

Nadat Ibo Karasahin binnen de beruchte lijnen van achteren werd neergehaald bleef een fluitsignaal voor de verwachte strafschop uit. Terwijl velen nog amper bekomen waren van de opwinding hierover, werd Akif Kumas opnieuw vrij voor de doelman gezet, maar die wist dit keer een treffer te voorkomen. Ook zijn medespelers hadden het vizier niet op scherp staan en hielden zo HSC’28 in de wedstrijd.

Na rust veranderde het beeld nauwelijks. GSC/ODS zakte een beetje in, maar kreeg andermaal de meeste kansen. De bezoekers mochten toch nog tot de laatste seconde op een gelijkspelletje hopen, maar troffen bij de weinige keren dat ze echt doorkwamen doelman Mehmet Tokul op hun weg. Ook in de tien minuten blessuretijd gaf GSC/ODS geen krimp meer.

Zondag-1 wacht nu een spannende slotfase van de competitie. Koploper RSV lijkt niet meer in te halen, maar in de strijd om de tweede plaats weet GSC/ODS nu de drie andere concurrenten achter zich. Blijven winnen is nu dus het devies. Komend weekend is daarvoor de volgende opgave. Zondag-1 gaat dan in Dorst op bezoek bij middenmoter Neerlandia’31. En we weten het; uitwedstrijden in Brabant zijn nooit makkelijk…