Het inhaalduel tegen TVC Breda is donderdagavond geëindigd in een klinkende 4-0 zege voor Zondag-1. De ploeg blijft daarmee nadrukkelijk meedoen in de race naar de titel of een ticket voor de promotie/degradatie play-offs. De thuisploeg was veruit de betere ploeg, maar wist dat inn de eerste helft niet in doelpunten om te zetten. Zeker tien doelrijpe kansen werden om zeep geholpen.

Na rust kon GSC/ODS plots wel het net vinden. Akif Kumas opende de score en nadat Sadik Telli binnen de beruchte lijnen gevloerd werd mocht Davut Sahan vanaf elf meter het voorlopige vonnis over de Brabanders vellen: 2-0. Hakan Balaci maakte met een derde treffer een eind aan alle Bredase illusies. De thuisploeg nam daarna gas terug, want komende zondag wacht weer een zware klus.

In de slotfase moest keeper Mehmet Tokul zowaar nog een paar keer aan de bak, maar hij wist z’n doel schoon te houden. Davut Sahan bepaalde de eindstand zelfs nog op 4-0. Komende zondagmiddag wacht HSC’28, één van directe concurrenten in de top-5, waarvan uit met 3-2 verloren werd in een erg vervelend sfeertje. Hopelijk inspireert dat GSC/ODS tot een sportieve revanche.