Na een feestelijke Koningsdag mocht Zaterdag-3 weer aan de aftrap verschijnen voor de uitwedstrijd tegen Rijsoord, de nummer vijf van de ranglijst. Net als dertien (!) keer eerder dit seizoen werd ook deze wedstrijd in de competitie winnend afgesloten; het eindigde in 3-2. Met nog vijf wedstrijden voor de boeg en een voorsprong van veertien punten op de nummer twee kan de champagne langzamerhand al koud worden gezet…

Het succes van Zaterdag-3 blijkt ‘m te zitten in het collectief. In goed onderling overleg kent iedereen zijn plaats en is bereid om hard voor elkaar te werken. In combinatie met een goede sfeer in het team blijkt dit de succesformule om het elke week weer voor elkaar te krijgen om een andere uitblinker te vinden op de zaterdagmiddag. De halve bekerfinale tegen het tot op die dag nog onverslaanbare vv Altena, afgelopen dinsdag, was illustratief voor alle bovengenoemde punten.

Na een vroege 1-0 achterstand en een fase waarin GSC/ODS 3 zelf niet aan voetballen toekwam rechtte het de rug en konden de mannen met een goed gevoel richting Dordrecht dankzij een 3-6 overwinning. Het derde zaterdagteam van GSC/ODS kan zich dus naast een kampioensfeestje van binnenkort óók opmaken voor de bekerfinale, die op 2 juni gespeeld zal worden tegen ASWH 6.

De Ambachters zijn toevallig precies de enige tegenstanders waaraan in de competitie punten verspeeld werden. Door een tegentreffer in de allerlaatste minuut werd tegen ASWH gelijkgespeeld. Een geduchte opponent dus in de finale, maar bij alle spelers van Zaterdag-3 staat 2 Juni al omcirkeld in de agenda, want met ‘de dubbel’ kan dit successeizoen de ideale bekroning krijgen.