In de strijd om het kampioenschap stond de uitwedstrijd tegen de laag geklasseerde Papendrecht-Drechtstreek combinatie op het programma. Van onderschatting mag nooit sprake zijn en gebrand op 3 punten begonnen we dan ook aan de warming-up.

De zeer jonge ploeg van de gastheren was vanaf het begin bij de les en moest slechts kleine kansen aan Mark en Danny weggeven. Al snel namen de sportieve Papendrechters het initiatief in de wedstrijd over en waren het de mannen van GSCODS die achter de feiten aanliepen. Of het onderschatting was of een totale off-day is de vraag, maar overal kwamen we een stapje te laat. Posities werden verlaten, de organisatie was verdwenen en geheel tegen de verwachting in vooraf keken we plotseling tegen een 1-0 achterstand aan.

Dit had niemand van te voren durven denken en met alle goede bedoelingen van dien probeerde iedereen de achterstand goed te maken. En liepen we als een kip zonder kop over het veld, overal mistastend en met te veel mensen voor de bal geen fatsoenlijke opbouw meer en was het een wonder dat de gastheren een aantal goede kansen onbenut lieten. Uit een van de spaarzame aanvallen die wel goed liepen was het de diep gestuurde Mark, die de bal onder de onfortuinlijke doelman doorschoot en we geheel tegen de verhouding in op 1-1 kwamen.

Dit had het sein moeten zijn om de koppies weer allemaal de goede kant op te krijgen en vanuit onze eigen kracht te gaan voetballen niets was helaas minder waar. En het was al weer snel na de 1-1 dat de mannen uit Papendrecht profiteerde van de zoveelste fout bij de titelkandidaat en de 2-1 achter Jeroen schoot de frustraties onderling namen toe en het was maar goed dat de scheidsrechter floot voor de rust.

Wat er achter de gesloten deur van kleedkamer 12 gebeurd is we zullen het wellicht nooit weten maar dat het gedonderd heeft was wel duidelijk na rust. Terwijl de muren van de kleedkamer nog na trilde en er 2 wissels waren doorgevoerd stond er duidelijk een ander ploeg in het veld de 2e helft. De tegenstander werd met de rug tegen de muur gezet en terug gedrongen op eigen helft. De organisatie klopte weer en de combinatie liepen weer vloeiend het goed door jagen van Mark bracht de verdediging in verwarring en met een schitterende lob wist Mark te profiteren en de 2-2 binnen de touwen te werken.

De gastheren leken de klus kwijt en Mark leek gelijk na de 2-2 te profiteren en de 3-2 te maken helaas en wonderbaarlijk verdween de bal naast het doel. De heersende achterhoede onder leiding van Gaston kwam nauwelijks meer in de problemen en het centrale middenveld met de tandem Dylan en Danny stuurde keer op keer Bas en Mark weg. De druk werd opgevoerd en enkele goede kansen werden er nog gemist nadat de scheidsrechter een eerdere handsbal afdeed als onopzettelijk kon hij bij de tweede keer echter niet ander dan de bal op de stip te leggen.

Mark nam plaats achter de bal en liet deze kans niet onbenut en schoof de bal onberispelijk in de hoek en was de opgelopen schade herstel en stond de 2-3 op het bord. De druk werd nog verder opgevoerd en hoewel de kansen groot en talrijk waren werden ze toch keer op keer op wonderbaarlijke wijze gemist. Na wederom goed doorjagen van Mark was de achterhoede van de Papendrechters de kluts kwijt en maakte Mark zijn vierde van de middag en tilde de stand na 2-4.

Het pleit voor de gastheren dat ze ondanks de tegenstand en de teleurstelling de moed niet opgaven en de bal via Jeroen nog in het doel zagen verdwijnen en de achterstand terugbrachten tot 3-4. Na een blessure tijd van liefst 9 minuten waarin we bij een aantal corners nog een paar keer door het oog van de naald kropen werd de wedstrijd toch nog afgesloten met 3 punten met de complimenten voor de gastheren die geweldig weerstandboden en zich etaleerde als een zeer sportieve ploeg.

Of het aan de donderspeech van de coach heeft gelegen of het besef dat de speler de eerste helft een wanprestatie leverde ach wie zal het zeggen feit blijft dat de punten mee naar huis gingen en waar later op de middag bleek de voorsprong op naaste belagers ASWH en De Alblas werden vergroot door nederlagen van deze concurrenten al met al een wedstrijd om veel van te leren met toch een goede afloop.