Om kort achter koploper Oranje Wit aan te blijven jagen moest Vrouwen-1 zaterdag tegen De Alblas de punten in eigen huis houden en dat gebeurde gelukkig ook. Onder een strakblauwe lucht werd afgetrapt met de waarschuwing in het achterhoofd, dat men attent moest zijn op een paar specifieke dames van deze tegenstander, om de wedstrijd te kunnen controleren en zelf te scoren.

Al snel kwamen er goede kansen, maar moest het vizier nog wat scherper gesteld worden. Na 20 minuten was het dan zover en opende Wendy de score op aangeven van Vera: 1-0. De Alblas beet af en toe wel van zich af, maar dat werd dan vakkundig onschadelijk gemaakt door onze defensie. Het was wederom Vera die met een steekbal Wendy alleen op de keepster afstuurde en onze aanvoerster faalde niet 2-0. Dat was ook de ruststand.

Onder de thee werd afgesproken om geduld te houden, rustig te blijven combineren en om openingen te zoeken in de compacte verdediging van de tegenstander. Met na lange tijd ook Ivy weer binnen de lijnen gingen we op zoek naar meer. Een kwartier na rust was het Wendy, die naar binnen kwam en van afstand 3-0 maakte.

Zoals gezegd spartelden onze sportieve tegenstanders dapper tegen en na een half uur in de wat rommelige tweede helft kregen zij daarvoor de beloning: 3-1. Niet veel later mocht de moeder van het team 4-1 maken nadat de keeper de bal niet goed verwerkt had. De 5-1 kwam van de linker voet van Kayleigh, die zich goed vrijgedraaid had.

Nadat de uitblinkster van deze middag, Vera, nogal hardhandig gevloerd was in ‘de zestien’ tekende Miesje vanaf de stip voor 6-1. Hierna blies de goed leidende scheidsrechter direct af. Door deze zege blijft Vrouwen-1 op één punt van de koploper. Ook Zwaluwen, twee punten achter GSC/ODS, doet nog om de titel mee. Papendrecht loert vanaf plek vier en juist die ploeg komt komende zaterdag op bezoek. Aanvang 12.00 uur.