Ingrid van Tol heeft haar strijd tegen kanker verloren. Vrijdagmorgen bereikte ons het trieste nieuws, dat ze donderdagavond na een lang ziekbed is overleden. Ingrid was al geruime tijd ziek, maar knokte met wisselend succes tegen de beroerde ziekte, die zich openbaarde nadat ze in 2012 met buikklachten naar de dokter ging. Drie dagen later hoorde ze dat er niets meer aan te doen was….

Een chemokuur, om de pijn te verlichten, leek een soort wonder te bewerkstelligen, want de kanker werd uit haar lichaam verdreven en na een operatie werd ze zelfs genezen verklaard. In de zomer van 2016 vertelde ze aan ons: “Helaas kwam de kanker na 13 maanden weer terug. En na een nieuwe chemokuur en opnieuw dertien schone maanden zelfs voor een derde keer”.

Omdat ze door de behandelingen allergisch werd voor chemo kreeg ze toen een nieuw soort immuuntherapie, die aan leek te slaan. Levenslustig als ze was keek Ingrid weer optimistisch vooruit en durfde ook haar droom uit te spreken: “Ik zou zo graag weer eens met z’n allen op vakantie gaan. Gewoon even er uit, want die ziekte heeft echt het hele gezin ontwricht”.

De jeugdcommissie pikte dat signaal op en seinde de sponsorcommissie in. Die schakelde op zijn beurt de Vriendenloterij in. Zo kon haar hartenwens in de zomer van 2016 meteen vervuld worden en kon de club iets terug doen voor de vrouw, die als vrijwilliger jarenlang voor iedereen klaar stond. Helaas kregen we daarna herhaaldelijk berichten dat de ziekte maar niet wilde wijken.

Na zes jaar heeft Ingrid de strijd uiteindelijk verloren. Ze mocht slechts 46 jaar oud worden. Vanaf deze plek wensen wij Leo, Niels, Sven en Jana, maar ook de vele clubgenoten die van Ingrid hielden, heel veel sterkte toe. Donderdag 19 april is er op de Essenhof in Dordrecht vanaf 11.30 uur gelegenheid tot afscheid nemen en condoleren. Aansluitend vindt de uitvaart plaats.