Na drie wedstrijdloze weekends mocht onze JO13-2 zaterdag eindelijk weer aan de bak. In Zwijndrecht werd bij Groote Lindt in een mooi voetbalgevecht een punt uit het vuur gesleept: 3-3. De trainingsopkomst was nagenoeg 100% geweest, dus was het vooraf nog de grote vraag of het team deze ochtend daarvan de vruchten kon gaan plukken…

Met op de bank vier wissels – onder meer Amara, die deze week voor het eerst meetrainde en gelijk lid is geworden – begonnen we aan de wedstrijd. Het ging gelijk op in de eerste tien minuten, met kleine kansen over en weer. Toch wist Groote Lindt op voorsprong te komen. Op dat moment bleek de teamspirit in orde: gewoon een tandje bij schakelen en de zaak weer recht trekken!

Irem trok de bal van de achterlijn strak voor en de goed meegelopen Brett kon deze mooi intikken: 1-1. Dit gaf ons team moed en kort op de gelijkmaker wist Brett zelfs de 1-2 binnen te schuiven. We lieten ons daarna te ver terugzakken en riepen eigenlijk hiermee ook de gelijkmaker op ons af. Net voor rust scoorde Groote Lindt dan ook de 2-2.

In de rust werd door de coaches aangegeven, dat we het veld breed moesten houden om meer ruimte te krijgen zodat we makkelijker konden gaan voetballen. Groote Lindt werkte hier niet aan mee en kwam halverwege de 2e helft weer op voorsprong: 3-2. Met enkele wissels en omzettingen moesten we iets forceren. Xaviera schoof door naar het middenveld, haar plaats werd over genomen door buitenspeler Cynthia, en Elisa schoof van het midden door naar rechts voor.

Amara, onze nieuwe speler, was al aan het eind van de 1e helft erin gekomen en begon zijn draai steeds beter te vinden. De scheids gaf aan dat het nog twee minuten te spelen was en toen was het alles of niets. Goed druk zetten in die laatste minuten werd in de laatste seconde beloond. De snelle Amara kreeg de bal goed mee en schoot hoog in het dak van het doel de dik verdiende 3-3 binnen.

De scheids floot gelijk af voor het einde van de wedstrijd en ons team vloog elkaar in de armen met Amara als middelpunt! Coach John was na afloop kort en krachtig over de prestatie van zijn ploeg: “Top gedaan TEAM!!!”. Komende woensdagavond wacht JO13-2 een inhaalduel. Vanaf half zeven is Heerjansdam de tegenstander.