Met een afgetekende 0-3 zege bij De Schutters heeft Zondag-1 zichzelf een goede dienst bewezen. Omdat koploper HSC’28 twee punten morste tegen SC Welberg blijft het ongemeen spannend in de top van de 5e klasse B. Als de Dordtse ploeg in de resterende wedstrijden van deze competitie zo zorgvuldig en geconcentreerd speelt als in deze pot, dan blijft promotie of zelfs een titel binnen handbereik.

In Stampersgat leek de ploeg geleerd te hebben van de fouten van de afgelopen weken. Zo min mogelijk aandacht besteden aan bijzaken, zoals publiek en scheidsrechter, maar focus op de hoofdzaak: het eigen spel spelen. Bij de Brabantse middenmoter lukte dat in elk geval goed. Na een klein half uur mocht Sadik Telli vanaf de stip GSC/ODS op voorsprong zetten.

Na de rust hield Zondag-1 het koppie er bij en halverwege het tweede bedrijf sloeg goaltjesdief Ibo Karasahin weer eens toe: 0-2. De topscorer velde zeven minuten voor tijd definitief het vonnis over De Schutters: 0-3. Komend weekend wacht een veel lastiger opponent; het op de ranglijst slechts drie punten minder tellende TVC Breda. De eerste wedstrijd eindigde gelijk, maar nu is er wel thuisvoordeel. Aftrap zondagmiddag half drie.