Na een aantal weken zonder bal mochten we het gras weer betreden met pupil van de week Riley Gerritsen die de aftrap mocht doen was ook gelijk de beste man van de wedstrijd bekend. Met een fluwelen techniek omspeelde hij de doelman van de Albas en wist zo het net te vinden.

Na dit ontspannen begin stond de wedstrijd dan op het punt van beginnen het hoog geklasseerde de Alblas had in de uitwedstrijd al laten zien over een hele goede ploeg te bezitten. Dit beloofde dus een spannende pot te worden om de strijd om de titel. Met een licht veldoverwicht voor de Alblas werd er door beide teams niets tot weinig kansen gecreëerd.

Na een paar kleine spelden prikjes aan beide kanten die niet tot enig hoogtepunt leidde was het bij de eerste vlot lopende aanval van GSCODS wel gelijk raak na snel combinatie spel volleyde Bas de bal met links achter de doelman van de Alblas 1-0. Heel lang van deze voorsprong konden we niet genieten toen de Alblas over rechts doorbrak en de loepzuivere voorzet koelbloedig achter Jeroen werd geschoten 1-1.

Toch leek het er op dat we met een voorsprong de kleedkamer konden opzoeken toen Mark die de geblesseerd uitgevallen Brandon kwam vervangen de bal net naast kopte. Niet veel later werd de grootste kans van de wedstrijd jammerlijk door Bas gemist door de bal naast het lege doel te schuiven waardoor de 1-1 op het bord bleef staan.

Na wat verse krachten in het veld en vooral de opdracht op wat meer druk op de bal te zetten en wat feller te zijn in de duels begonnen we aan de 2e helft. Ondanks dat het veld overwicht wat toenam bleef we slordig in de passing en leek de wedstrijd met een 1-1 stand dood te bloeden. De conditie begon de gasten echter wat op te breken en dit leverde toch nog wat kleine kansen op.

Na wat gesteggel over en weer over wel of niet buitenspel, een bal wel of niet over de zijlijn was het Mark die profiteerde van de commotie over deze discussie en met nog zo’n 45 meter en 3 tegenstanders voor zich te profiteren en de laatste 2 tegenstanders uit te spelen en de ietwat geflatteerde 2-1 binnen te schieten. En zo de titelkansen levend te houden, een wedstrijd om gauw te vergeten tegen een uitstekende en sportieve ploeg die een geduchte concurrent blijft om de bovenste plaatsen.