Het eerste zaterdagteam zal zelden zo’n makkelijke middag gehad hebben als afgelopen weekend. Het thuisduel met DOSKO eindigde in een veelzeggende 6-0 zege en eigenlijk deed de thuisploeg zich daar nog tekort mee, want met wat meer scherpte waren de dubbele cijfers haalbaar geweest.

De clubnaam van de bezoekers uit Bergen op Zoom (Door Ons Samenspel Komt Overwinning) inspireerde GSC/ODS wellicht, want in het eerste half uur wisten de gastheren elkaar makkelijk te vinden. Halil Dagdeviren opende score en nadat Thayrison Doran binnen de beruchte lijnen gevloerd werd mocht Arie Pankras vanaf elf meter de stand verdubbelen.

Heel even stribbelde DOSKO tegen, maar veel verder dan een buitenspelgoal kwam het niet. De thuisclub verdubbelde de score zelfs via opnieuw Halil Dagdeviren en Niels van Tol. Daarna gingen te veel spelers voor eigen succes en na de rust leek het duel als een nachtkaars uit te gaan.

Met het inbrengen van enkele wissels ontstond er toch weer wat drang richting de goal, zodat er in de slotfase voor het publiek toch nog wat te genieten viel. Regilio Venloo en Jeffrey Gooshouwer (z’n eerste competitiedoelpunt sinds z’n come-back) zorgden voor de eindstand.

Komend weekend gaat Zaterdag-1 naar Roosendaal, waar Alliance wacht. Een lepe tegenstander, waartegen GSC/ODS al eerder averij opliep. In de thuiswedstrijd werd een 0-1 nederlaag pas kort voor tijd voorkomen. De ploeg is dus gewaarschuwd…