Eén weekend per jaar staat landelijk het vrijwilligerswerk in de schijnwerpers tijdens NL Doet. Via dit evenement wil het Oranje Fonds niet alleen het vrijwilligerswerk promoten, maar ook organisaties, die grotendeels afhankelijk zijn van de inzet van vrijwilligers, een (financieel) steuntje in de rug geven. En daar is dit weekend door GSC/ODS dankbaar gebruik van gemaakt.

De vast kleine klusploeg kreeg vrijdag al wat hulp, maar zaterdag kwamen er gelukkig weer veel helpende handjes om een ware waslijst aan klusjes weg te werken. Scheppen, schoffels, kwasten, sponzen, kruiwagen, hogedrukreiniger… Alles werd uit de kast gehaald.

Het terras is weer blinkend schoon, alle bloembakken zijn opnieuw gevuld, de entree van de accommodatie is opgeknapt, binnen werd geschilderd, het dak en onze zonnepanelen werden schoongemaakt en op het hek bij de rijwielstalling zijn borstels gemonteerd om de voetbalschoenen schoon te maken alvorens de kleedkamers te betreden.

Er is veel en nuttig werk verricht dus. Niet alleen door de klussers, want de Golden Girls waren ook weer van de partij. Zij verkochten erwtensoep, ten bate van het pannaveld. Ook als het niet bitter koud is, smaakt een koppie snert toch opperbest!

Uiteraard hoef je niet een heel jaar te wachten, om de vereniging een handje te helpen. Zowel bij de Kleine Klusploeg, die elke vrijdagochtend actief is, als de Grote Klusploeg, die gemiddeld eens in de twee maanden op zaterdag bezig is, is versterking méér dan welkom. Doe je mee? Of wil je wat meer weten? Stuur een mailtje naar vrijwilligers@gscods.nl