Na een Siberisch lange winterstop, waarin vrij succesvol tegen sterke opponenten werd geoefend mocht JO17-1 zaterdag eindelijk weer eens serieus de wei in. De  Heerjansdamse Molenwei om precies te zijn.  Heerjansdam werd thuis met bijna dubbele cijfers van de mat geveegd. Een prima tegenstander om de zelfverklaarde kampioensaspiraties luister bij te zetten.

Of het regelmatig te laat komen strookt met het kampioen willen worden is de vraag; feit is dat er niet gestart kon worden met de beoogde basisopstelling. Of dat  de verrichtingen in het veld ernstig beïnvloedde zullen we nooit weten. Maar het liep voor geen meter bij GSCODS. Medespelers werden niet of te laat aangespeeld en als we al richting doel kwamen had Heerjansdam een geweldig werkende noodrem in huis .

De vrije trappenregen leverde niet meer op dan een mooie trap van Roy die bovenop de lat eindigde. Verder dan een kans van Rowan die oog in oog met de keeper het doel net miste kwamen we niet.  Het doelpunt viel aan de andere kant. Timo had te laat het oog in een doorgebroken Heerjansdammer en torpedeerde hem binnen de 16. Een 10 minuten straf en een feilloos langs Rowan geschoten strafschop betekende de 1-0.

Het was het sein voor de trainers om Fairick in te brengen. Veel maakte het niet uit. Sterker nog: de eigenlijk aanvallend spelende Rowan moest zijn volledig uit elkaar gespeelde verdediging te hulp schieten en voorkwam met een geweldige krachtsinspanning een tweede en waarschijnlijk fatale tegentreffer.

De tweede helft leken onze jongens beter bij de les. Fairick gaf fraai voor aan Nair, die dit buitenkansje voor een nagenoeg leeg doel niet wist te verzilveren. Diezelfde Nair legde de bal echter wel leep op het hoofd van de meegekomen Marco en dat betekende 1-1. Een stand met meer perspectief die echter niet tot meer inspiratie leidde.

De koek leek op en de trainers dirigeerden Marco naar voor en de veel bewegende maar nauwelijks bespeelbare ballen krijgende Simcha naar achter. En het had effect, maar niet zoals verwacht. De nu niet gedekte Simcha sloop mee naar voor, kreeg in beweging zijnde de bal goed mee van Shevion, maakte meer snelheid, passeerde twee man en schoot de bal vanaf de punt van het strafschopgebied steenhard onder de vertwijfeld vallende keeper door.

De vreugdevolle bestorming van de doelpuntenmaker deed vermoeden dat er met het teamgevoel niks mis is. Met wat extra sloten op de deur werd er de laatste minuten niks meer weggegeven en werden de punten toch nog aan het moegestreden en gedesillusioneerde Heerjansdam ontfutseld: 2-1.