Nu de lente weer in de aantocht is en koning winter het land lijkt te hebben verlaten kon er dan ook eindelijk weer eens een potje voetbal gespeeld worden. In deze nieuwe competitie wisten we niet wat ons te wachten stond dus het was voor iedereen even aftasten.

Wat tijdens de warming-up al bleek en waar hard op gehamerd was bleek toch te gebeuren we begonnen slap en ongeconcentreerd. De mannen van Groot-Ammers wisten hier gelukkig nog geen raad mee en daardoor waren de eerste kansen toch voor GSCODS. De thuisploeg leek ook op voorsprong te komen toen de bal goed werd voorgegeven en Maaike de bal leek binnen te tikken. Was het een polletje de schrik van het lege doel we zullen het nooit weten maar helaas ging de bal miraculeus naast het doel.

De mannen van GSCODS zouden wakker geschut moeten zijn toen de gasten de bal op de lat poeierde en de rebound achter Brian werd gekogeld gelukkig in buitenspel situatie waardoor we door het oog van de naald kropen. Dit had het sein moeten zijn om wakker te worden maar niks was minder waar. Uit een onnodig weggeven corner werd de bal goed weggewerkt maar de uitstekende middenvelder en aanvoerder van de gasten nam de bal in 1x op de slof en schoot de bal van een dikken 25 meter schitterend achter Brian 0-1.

Na een flinke overtreding op Jesse die daardoor geblesseerd het veld moest verlaten was het sein voor de ploeg om er zelf ook een schepje boven op te doen. De voor Jesse ingebrachte Danny wist binnen 7 minuten het tij te keren en de 1-1 binnen te schieten. De mannen van GSCODS waren in eens scherp en wakker en legde de gasten het vuur aan de schenen en weer was het Danny die de 2-1 op het bord schoot. De vlotte combinatie tussen Jari, Ian, Danny en Nathan werd Ivaar in stelling gebracht en die leek de rust stand op 3-1 te bepalen waar het niet dat hij op het moment van schieten weggleed.

Met de 2-1 ruststand en wat verse krachten in het veld begonnen we aan de 2e helft onder aanvoering van de deze wedstrijd uitblikkende Nathan die ongrijpbaar was trokken we ten strijden. Dit had enkele goede kansen tot gevolg die echter door de doelman of achterhoede van Groot-Ammers uitstekende werden gepareerd. De gasten werden terug gedrukt en loerde op de counter uit een van deze counters stonden er teveel mensen voor de bal en wisten de buitenspeler van de gasten de bal achter Brian te krijgen en de stand weer gelijk te trekken.

Uit de aftrap werd de bal naar achteren gespeeld en werden de gasten uitgenodigd de verdedigende stellingen te verlaten. Heel snel werd de ruimte achter hun verdediging nu benut door een diepe bal en de weg sprintende Billy tikte de bal beheerst langs de keeper en binnen een minuut was de voorsprong daar weer 3-2. De vele uren trainingsarbeid leek een goede conditie te hebben bezorgd en de druk werd opgevoerd nu was het Ivaar die de deur definitief sloot en de 4-2 in de touwen schoot.

Met Ryan binnen de lijnen voor de moe gestreden Ivaar werd de wedstrijd rustig uitgespeeld de voorsprong leek nog verder te worden uitgebouwd toen Jamie de bal prachtig achter de doelman van de gasten schoot. Helaas voor Jamie en ons was het de buitenspel staande Billy die de grensrechter in verwarring bracht waardoor de treffer werd afgekeurd. Gelukkig konden we de eerste punten van de competitie bijschrijven en rustig toewerken naar de wedstrijd van volgende week.