Tot twee keer toe leek het bij GSC/ODS te gaan gebeuren, maar het is er afgelopen zaterdag bij RCD uiteindelijk van gekomen; de 3000-ste officiële wedstrijd van scheidsrechter Joop Hartman. De 80-jarige arbiter fluit sinds z’n gedwongen ‘pensionering’ bij de de KNVB jeugdwedstrijden voor verschillende clubs en die zorgden dus ook voor een gezamenlijk cadeau.

Eind vorig jaar zette een beenbreuk een dikke streep door de jubileumwedstrijd van Hartman en enkele weken geleden zat Koning Winter dwars. Maar dit weekend was het dus eindelijk zo ver. Namens GSC/ODS waren voorzitter Thom van Ewijk en bestuurslid Wilko Peenstra bij RCD aanwezig om dit toch wel bijzondere moment mee te beleven.

Vanaf deze plek feliciteren we Joop van harte met het bereiken van deze mijlpaal. Zullen we maar zeggen “op naar de 4000” ? We hopen hem in elk geval nog vaak – met of zonder fluit – op onze velden te zien.