In een zonnig Welberg heeft Zondag-1 een mooie kans laten liggen om één van de concurrenten in de top-5 op afstand te zetten. Tegen de plaatselijke sportclub werd het 2-2 en met dat resultaat deed de Dordtse ploeg zichzelf tekort. In de eerste helft was GSC/ODS oppermachtig. Sadik Telli zorgde voor een verdiende voorsprong en nadat Lutje Kilic onderuit gehaald werd mocht Haci Karasahin van elf meter de voorsprong verdubbelen.

De dramatisch slechte scheidsrechter (daar hadden beide ploegen last van) bestrafte  ernstige overtredingen met niet meer dan een vrije trap, maar strooide kwistig met gele kaarten voor op- en aanmerkingen. Helaas raakte Zondag-1 daardoor steeds verder van de kook. Ook de rust was kennelijk te kort om iedereen tot kalmte te manen. Juist met een 0-2 voorsprong had Zondag-1 de slimste moeten zijn….

Door een dekkingsfout, waarbij de bal gretig tegen de touwen gekopt werd, mocht de thuisclub plots hopen op meer. SC Welberg werd zelfs nog verder in het zadel geholpen. Haci Karasahin maakte enkele opmerkingen tegen de leidsman en incasseerde in luttele seconden twee keer geel en mocht dus met rood meteen inrukken.

Heel even leken de bezoekers zich te herpakken, wat nog leidde tot een fraai schot op de paal van Ibo Karasahin. Met tien man en véél geblesseerden (er was al drie keer noodgedwongen gewisseld) liet GSC/ODS zich terugdringen en het onvermijdelijke gebeurde. Ook de thuisclub kreeg een strafschop en ook die werd benut: 2-2.

De irritaties op en rond het veld brachten de scheidsrechter zowaar nog tot een juiste beslissing; hij liet de blessuretijd voor wat het was en floot af.  Beschonken supporters van de thuisclub – waar het bier drinkend volk zich pal naast de ingang van de kleedkamers bevond – veroorzaakten daarna nog een opstootje. Alles bij elkaar was het een weinig verheffende middag in Brabant.

Komend weekend mag andermaal een reis over de Moerdijkbrug ondernomen worden. Zondag-1 wacht dan een duel met FC Moerstraten.