Na de successen met de allerjongste voetballiefhebbertjes richt GSC/ODS het vizier nu ook op de alleroudste (ex-)sporters. Voor de één is er de Mini’s Day, voor de ander Walking Football. Inderdaad, wandelvoetbal. Speciaal voor 60-plussers, die op hun oude dag het spelletje nog veel te leuk vinden om er alleen maar naar te kijken.

Lijkt het je leuk? Of wil je er eerst eens wat meer over weten? Weet dan dat Jan de Wit nu begonnen is met het peilen van de animo binnen onze club. Uiteraard is het de opzet om t.z.t. ook tegen andere clubs te gaan spelen. In dit filmpje van FC Groningen kun je een aardig beeld krijgen wat dat Walking Football nou precies inhoudt.

Het is dus een voetbalvorm, waarbij in wandeltempo op een kwart veld gespeeld wordt. Tijdens zo’n partijtje mag niet worden gerend, mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Technisch verandert er weinig, maar tactisch is wandelvoetbal heel anders dan wat bijvoorbeeld de veteranen bij het 7×7 gewend zijn…

Ben je nog niet aan je jas getrokken door Jan en heb je wél zin om mee te gaan doen met de Oldstars van GSC/ODS? Draai dan de rollen om en stap op hem af !