Met een 0-2 zege op bezoek bij de nummer vijf van de ranglijst heeft Zaterdag-1 een lastige klip omzeild. Oosterhout stond slechts twee punten achter ons en wilde graag aanhaken bij de top. GSC/ODS realiseerde zich dat goed, want de ploeg kwam goed uit de startblokken en drukte Oosterhout terug door vroeg druk te zetten en zeer kort en fel te dekken.

De Dordtse speelwijze resulteerde in veel balbezit en twee mooie schoten op doel, die de keeper van Oosterhout goed pareerde. Jeffrey Gooshouwer kreeg nog een kansje na terugleggen van Hali Dagdeviren. Ferry den Breejen kopte uit een cornerbal in de verre hoek binnen, maar de doelman kreeg assistentie op de doellijn van een verdediger.

Pas in de 41e minuut moest keeper Jeremy Dijkstra voor het eerst aan de bak, toen de topscorer van Oosterhout (27 goals) op hem af kwam en onbesuisd op hem doorliep. Dit bleek achteraf ook het enige wapenfeit van de spits, want voor de rest had hij niks in te brengen bij het sterke centrum met Yoeri en Ferry.

Na de 0-0 ruststand begon de tweede helft met een zelfde spelbeeld; GSC/ODS in de aanval en Oosterhout loerend op de counter. Een mooie voorzet van de flanken kopte Ferry weer goed in, maar dit keer bracht de lat bracht redding voor Oosterhout. Pas in de 65-ste minuut kwam er gerechtigheid. Arie Pankras werd net buiten de zestien gevloerd en de door Jeffrey Gooshouwer genomen vrije trap kon door de goalie nog net gekeerd worden, maar op de rebound van Arie had hij geen verweer: 0-1 (zie filmpje onderaan !).

In het laatste kwartier besloot Oosterhout één op één te gaan spelen, maar GSC/ODS bleef goed overeind. Ferry viel nog geblesseerd (Paul in ‘t Veld vulde dat goed in) en acht minuten voor tijd zorgde Arie Pankras met z’n tweede treffer voor de beslissende 0-2, nadat Niels van Tol attent reageerde op een misverstand in de Oosterhoutse verdediging.

De vele meegereisde supporters zagen een goede wedstrijd met een gretig GSC/ODS, dat voor de competitie helaas pas weer over drie weken de wei in mag. Op 24 februari is het wel meteen een kraker; thuis tegen concurrent RFC. Na de nederlaag van Dubbeldam tegen ONI staan de vier topploegen in 4C nu akelig dicht bij elkaar. Op 17 februari oefent zaterdag-1 overigens nog thuis tegen Vuren, de ploeg van onze ex-trainer Ron Vlot.