De 2e wedstrijd na de winterstop moesten we aantreden tegen het hoog geklasseerde EBOH een echt stadsderby dus. Zonder de nodige potentiele basisspelers maar met een redelijk fitte groep van 15 man moesten we trachten deze horde te nemen.

Met een vooraf goed door genomen plan begonnen we aan de wedstrijd en al na enkele minuten wisten we voor het nodige gevaar te zorgen. Rustig afwachtend wat de tegenstander zou doen profiteerde we keer op keer van de geboden ruimten. Dit leidde al snel tot een treffer na een uitstekend omschakelmoment waar bij Bas, Mark bediende die de bal beheerst binnen schoot 0-1.

Dit leek een opmaat na meer zeker toen de keeper van EBOH de fout inging en Mark de uitgelezen kans bood op zijn 2e treffer. Helaas voor hem en ons wist Mark deze buiten kans niet te benutten en bleef de stand 0-1 in ons voordeel. Het ietwat merkwaardig hanteren van de fluit door de scheidsrechter zorgde her en der voor wat onrust. Dankbaar gebruik makend van deze onrust bij ons was het EBOH wat eigenlijk uit het niets op 1-1 kwam.

Weer enigszins bij de les probeerde we het spel weer na ons toe te trekken maar gingen we slordig om met de kansen of zagen we vrijstaande medespelers over het hoofd. Na een zeldzaam foutje achterin was het EBOH wat nu brutaal de leiding nam en na een overtreding op Chris in buitenspelpositie de 2-1 achter de kansloze Jeroen schoot.
Ondanks de frustraties die zichtbaar merkbaar waren, was het duidelijk dat we deze wedstrijd de bovenliggende partij waren en nu was het de ingevallen Herbert die op schitterende wijze een slechte uitworp van de keeper in één keer achter de doelman schoot en we met een 2-2 stand de kleedkamer opzochten.

Na in de rust ook daadwerkelijk de rust te proberen terug te pakken begonnen we aan de 2e helft. Qua conditie leek het wel goed te zitten en een voorsprong leek een kwestie van tijd. Toch moesten we daar ondanks de kansen en de onbegrijpelijke beslissingen op wachten. Halverwege de 2e helft was het wederom Mark die de twijfelende doelman verschalkte en de 2-3 in het doel schoof en de opdat moment de terechte voorsprong verschafte.

De 2-4 leek niet lang op zich te laten wachten maar de ene na de ander kans werd gemist en zoals zo vaak in het voetbal sloeg het noodlot toe toen de gastheren geheel tegen de verhouding in de 3-3 maakte. Met de tikkende klok op de achtergrond leek dit ook de eindstand te worden, maar de gifbeker moest helemaal leeg toen Tim een vrije trap die naast was gegaan in een reflex van richting veranderde en de 4-3 op het bord bracht.

Met nog enkele minuten te spelen leek de eerste nederlaag dan ook in de maak waar het niet dat Mark de bal van de achterlijn terug trok en Dylan met nog 2 man van EBOH op de doellijn de 4-4 binnenschoot. Tot verbazing van vriend en vijand bleek de scheidsrechter niet helemaal op de hoogte van de spelregels en keurde de treffer af wegens buitenspel. En moesten we met een zure nederlaag afdruipen richting de kleedkamer.