Na een inktzwarte week, met het overlijden van de schoonmoeder van Mark en de moeder en vrouw van Jos en Cor, is maar weer eens duidelijk geworden dat voetbal maar bijzaak is. Ondanks deze trieste omstandigheden en de afwezigheid van een bijna compleet elftal moesten we toch de rug proberen te rechten voor de hervatting van de competitie bij Sliedrecht.

Na de respectvolle minuut stilte van beide elftallen begonnen we dan toch aan de wedstrijd met in de spits een nieuw duo met Damian en Chris probeerde we het de tegenstander lastig te maken. We namen al gauw de regie in handen en kwamen vaak via de zijkant door met de rappe Vincent. De kansen die we kregen werden echter steeds onschadelijk gemaakt door de uitstekende keeper van de gastheren.

Na een minuut of 20 spelen kwamen we dan toch op voorsprong toen Chris op hele vrije wijze de bal in de bovenhoek volleyde. De mannen van Sliedrecht leken te bezwijken onder de druk maar een zeldzaam foutje achterin van Gaston leidde de 1-1 in. Even van slag vergaten we te voetballen en hielpen de tegenstander zo weer in het zadel. Toen Jeroen ook nog eens werd verslagen door een verkeerd geraakte voorzet keken we zelfs tegen een 2-1 achterstand aan.

Toch leken we met een 2-2 stand de rust te halen toen de scheidsrechter de bal op de stip legde na een handsbal in de 16 meter van Sliedrecht met Brandon achter de bal leek dit een treffer te worden maar helaas voor hem en ons schoof hij de bal naast het doel en zochten we met een achterstand de kleedkamer op.

Na wat verse krachten in de vorm van Joey en Remco probeerde we het defensief iets anders in te vullen en voorin nog meer snelheid te krijgen. De omzettingen leidde tot het gewenste resultaat en de gasten kwamen niet meer van de eigen helft af. Met ballen op de lat (2x) en de paal (1x) leek de gelijk maker dan ook dichtbij. Met Demain Geway binnen de lijnen voor Chris werd er nog een extra aanvallende impuls gegeven.
Op de counter leken de gastheren ons soms nog de nekslag toe te dienen maar de altijd attente Jeroen en de solide verdediging met Remco, Tim, Gaston en Tony wisten ons te behoeden voor een grotere achterstand. De sterk spelende Vincent wist een kwartier voor tijd de stand terug te brengen tot 2-2 en zo een goede wedstrijd te bekronen.

In een alles of niets offensief gingen we vol voor de 3 punten en ook nu kwamen de mannen van Sliedrecht een aantal keer goed weg. Waar we met de moed der wanhoop aan het aanvallen waren leek de wedstrijd af te steven op een gelijkspel, totdat Brandon het op zijn heupen kreeg tussen 2 man door glipte en alleen gestuit kon worden door een overtreding en de scheidsrechter niet anders kon en de bal weer op de stip legde.

Met nog zo’n 3 minuten te spelen zou dit de beslissing kunnen zijn, maar wie o wie kon met deze druk omgaan? Als een echte aanvoerder nam Danny deze klus op zich en ging achter de bal staan. Zeer beheerst wachtte hij op de eerste beweging van de doelman en schoof de bal rustig in de ander hoek 2-3 een even verdiende als inmiddels onverwachte overwinning leek nu ook in de maak. De mannen van Sliedrecht hadden niet genoeg tijd meer om het tij te doen keren zodat we ondanks de zware omstandigheden de 3 punten mee naar Dordrecht namen. Een overwinning voor de titelrace die we toch als steun in de rug opdragen aan Jos en Mark en hun families