Op het mooie complex van de vv Asperen, met daarboven een heerlijk zonnetje, was de hervatting van de competitie voor onze dames gepland. Zonder de niet geheel fitte Wendy en Sil begonnen de vrouwen van GSC/ODS aan het inhaalduel. Op een miscommunicatie na in de achterhoede, waar de dames van Asperen waarschijnlijk zo van schrokken dat de bal voor open doel gemist werd, speelden onze meiden een gedegen pot.

In alle rust werd gezocht naar kansen en die kwamen er ook. Diverse mooie combinaties strandden in het zicht van de haven. Helaas stond het vizier niet helemaal op scherp en ging de bal er de eerste helft niet in. Na de rust bracht coach Arie Pankras liefst die verse krachten in, Wendy, Sil en Ivy, en dat betaalde zich zeer snel uit.

Binnen twee minuten had Wendy na goed doorzetten van Vera de bal al in het doel liggen: 0-1. Waar de laatste vrouw van Asperen iedere bal, die in haar buurt kwam weg roeide of kopte, bleven onze dames geduldig combinerend zoeken naar de openingen. Die waren er volop, maar paal, lat en keepster stonden de genadeklap in de weg.

Uit één van de genoemde ‘vrouwen en kinderen eerst weg-werk-ballen’ kwam er nog een mogelijkheid voor Asperen. Simone maakte gelukkig weer eens duidelijk waarom zij in het doel staat. Twee minuten voor tijd, toen de vrouwen van Asperen alles of niets gingen spelen, maakte Wendy van de verkregen ruimte gebruik: 0-2. Een mooie geduldige teamprestatie van onze dames!

GSC/ODS heeft nu alle tegenstanders in deze competitie een keer gehad. Over veertien dagen, zaterdag 3 maart om 12.00 uur, komen de dames van Prinsenland op bezoek.