Als het oefenduel met derdeklasser Heinenoord maatgevend was, dan mogen we vaststellen dat Vrouwen-1 een niveau hoger best aankan. De thuisploeg, die net als vorig seizoen meedraait in de top van de vierde klasse, won het duel zaterdagmiddag met 3-1. In een erg goede eerste helft werd daarvoor de basis gelegd.

Na weken van trainen ging het dus eindelijk voor het echt. Heinenoord was voor onze dames een mooi testmoment, zo vlak voor de start van de tweede helft van de competitie. Na de eerste paar minuten op de helft van de GSC/ODS vrouwen werd de wedstrijd in de hand genomen met veel druk naar voren en goed positiespel.

Dit leidde al snel tot de 1-0 van Wendy. Vrijstaand op randje 16 plaatste ze dat bal met een fraaie krul in de hoek over de keepster. De ene na de andere mooie combinatie volgde en uit eentje hiervan prikte de goed doorgelopen Miesje de bal in het doel. Nog voor rust was het wederom Wendy die aan het eind stond van veel “schijven” en de 3-0 op het scorebord zette.

Aangezien het een oefenwedstrijd betrof werden er in de rust een aantal wissels ingebracht. Eentje ervan was Amine, die voor het eerst na haar zwangerschap mocht laten zien dat ze op de weg terug is. Na een slordigheidje op het middenveld maakten de Dams van Heinenoord ook een zee fraaie treffer. De vrijgekomen speelster bleef tegenover onze Simone ijzig koel en lobte de bal in het doel.

Hiermee was de 3-1 ook meteen eindstand 3-1. Een wedstrijd met mooie probeersels en waardevolle informatie voor de staf richting de competitie. Die begint komende zaterdag met een uitwedstrijd tegen de dames van Asperen.