De schade, een 3-0 nederlaag, viel te overzien en toch was GSC/ODS JO17-1 teleurgesteld over het resultaat tegen het Bleiswijkse Soccer Boys JO17-1. Soccer Boys is een snel groeiende ambitieuze club. Hun JO17-1 oefent tegen clubs als FC Dordrecht en VVSB. Onze lager spelende jongens werden als niet meer dan een smakelijk tussendoortje gezien…

Toch was het niet zo dat Soccer Boys hartstochtelijk de aanval zocht.  Bij balbezit van GSC/ODS trokken zij zich bijzonder georganiseerd tot de middenlijn terug, om bij het kleinste foutje of mogelijkheid op balbezit razendsnel om te schakelen. Ondanks dat we zelf nauwelijks aan aanvallen toekwamen creëerde Soccer Boys ook niet veel.Sterker nog, GSC/ODS kreeg na een corner de eerste mogelijkheid om te scoren.

Helaas viel het doelpunt aan de andere kant. Waar onze verdediging middels veldspel nauwelijks te passeren is vallen er uit corners regelmatig tegendoelpunten. Ook nu weer. De bal viel achterin het driemeter gebied, vanwaar de bal knap met de binnenkant van de voet direct uit de lucht werd binnen gewerkt.

Veel te snel werd de score verdubbeld, want direct na de aftrap werd achterin te sloom gehandeld. Soccer Boys vloog erop af, veroverde simpel de bal en speelde het net zo simpel uit. Ook de 3-0 kwam voort uit balverlies na te langzaam handelen. Waar GSCODS in de zwakke tweede klasse regelmatig een mannetje of twee, drie mag en kan passeren – of even rustig rond kan kijken – bleek dat nu niet mogelijk.

Weten wat je met de bal wilt , een goede organisatie, snel handelen, bewegen zonder bal en weten wanneer het moment is om de eenzame spits te ondersteunen. Deze ingrediënten zijn tegen zulke tegenstanders een vereiste. Maar van dit soort wedstrijden leren onze jongens meer dan van de zoveelste nonchalante overwinning op een tegenstander in een zwakke competitie.

Een 3-0 nederlaag tegen een bijzonder sterk Soccer Boys is echt geen resultaat om chagrijnig van te worden, al zullen de spelers daar zelf wellicht anders over denken…