Onze JO13-2 heeft z’n eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie met een 3-1 overwinning afgesloten. De ploeg heeft er hard voor gewerkt, want het stond als één van de eerste teams al begin januari op het trainingsveld. En dat wierp zaterdag z’n eerste vruchten af. Een team om trots op te zijn, zo oordeelden de trainer/coaches.

Tegenstander Papendrecht kwam met veel wissels aan, het leek wel een Olympisch ijshockeyteam… We begonnen een tikkeltje slap aan de match en onze tegenstander rook dat er iets te halen viel. De 0-1 stond dan ook binnen tien minuten op het scorebord. We lieten ons echter niet uit het veld slaan en begonnen nu zelf ook te voetballen.

Kort voor de thee was het Irem Helderman, die de gelijkmaker binnen schoot; 1-1. “We hoeven niet te verliezen en we mogen wel iets feller worden”, zei de coach in de rust. Met een paar tactische wissels wilden we Papendrecht puntloos de brug over sturen, terug naar huis. En dat lukte….

De 2-1, door Xaviera Martina, viel net na rust en dat smaakte naar meer. Het hele team deed er een schepje bovenop. Na een ingooi verraste Irem vriend en vijand door de bal ineens hard over de grond richting goal te schieten. Niemand bleek te bal te kunnen raken, zelfs de keeper werd verrast, want de bal verdween in de verre hoek: 3-1.

Bij de penalty, die we kort daarop kregen (zie foto), mikte Xaviera helaas net iets te hoog, maar dat mocht de pret niet meer drukken. Papendrecht puntloos terug gestuurd en JO13-2 staat bovenaan op de ranglijst !