Het eerste oefenduel van 2018 heeft Zaterdag-1 in Gorinchem een 2-4 overwinning opgeleverd. De ploeg ging op bezoek bij Unitas, koploper in de vierde klasse D, en kwam als een komeet uit de startblokken. In zes minuten tijd stond het al 0-2.

Halil Dagdeviren opende de score en Niels van Tol mocht die vanaf elf meter verdubbelen. Pas nadat Thayrison Doran met een hele mooie lob nummer drie binnen wipte wist de thuisclub iets terug te doen.

Omdat Unitas eveneens een strafschop kreeg toebedeeld werd de marge zelfs verkleind tot één treffer, maar met een prachtig afstandsschot bracht Roald Wetselaar het verschil weer op twee. Met die 2-4 stand ging ook de rust in.

Na de thee mocht spits Jeffrey Gooshouwer z’n eerste minuten van dit seizoen maken, maar dat werden er helaas niet veel. Na ruim een kwartier ontstonden er zoveel irritaties langs de zijlijn dat besloten werd om niet verder te spelen. Jammer, want in het veld was daarvoor weinig aanleiding.

Dinsdagavond oefent Zaterdag-1 opnieuw. Dan gaat de ploeg in principe op bezoek bij DFC, maar bij slechte omstandigheden wordt dat oefenduel afgewerkt op ons kunstgras. Komende zaterdag om 15.00 uur oefent de ploeg uit bij Noordeloos.