Voor twaalf van onze jongste leden gaat zaterdag 27 januari 2018 de boeken in als de dag waarop ze voor het eerst een échte wedstrijd tegen een andere club speelden. Het werden er zelfs twéé. Plus nog een onderling duel, want onze JO7-teams werkten een mini-toernooi af met twee teams van het Brabantse SSC’55. En we mogen wel zeggen dat de vuurdoop zeer geslaagd was.

Een echte indeling is nog niet gemaakt en is ook niet belangrijk, want ‘Onder 7 jaar’ is niet gericht op presteren maar moet vooral leuk zijn. Als we de straks de competitie ingaan maken we er wel een JO7-1 en JO7-2 van. Feit is dat Aymen, Valentino, Kyandro, Erik, Jahmilson en Thor in het thuis-tenue speelden en Riley, Robbie, Timor, Jahlil, Siyaina en Dion de groene tenues droegen.

Het plezier spatte er af, wat ook voor (groot)ouders en andere toeschouwers erg leuk was. Coach Danny maakte een prima debuut bij de ene ploeg, terwijl Ariëtte en Jana het andere team begeleidden. Trainer Peter probeerde z’n aandacht over beide teams te verdelen en kreeg daarbij hulp van Sven (JO13-2).

De vraag of deze (ex)mini’s klaar zijn voor het echte pupillen-werk is nu beantwoord met een volmondig ja. Niet voor niets waren àlle twaalf spelertjes aanwezig. Ook de tegenstanders genoten en nodigden ons na afloop uit om mee te doen aan hun jeugdtoernooi, op 2 juni in Sprang-Capelle! Maar eerst gaan de JO7-teams weer trainen en komend weekend opnieuw een oefenwedstrijd spelen. Alle info komt uiteraard in de groeps-app.