Na een slechte generale repetitie volgt meestal een goede uitvoering. Als we ons aan die wijsheid mogen vasthouden kan Zaterdag-1 met vertrouwen de tweede helft van het seizoen in. In de laatste vriendschappelijke pot van deze winter ging de ploeg met 5-4 onderuit bij Noordeloos.

Voor rust bakten de Dordtenaren er bitter weinig van. De tegenstander kreeg teveel ruimte en profiteerde daar gretig van. Bij rust stond er een 3-0 achterstand op het bord en kort na de thee werd het zelfs nog 4-0. Maar daarna had de thuisclub eigenlijk niets meer in te brengen.

GSC/ODS dekte kort, zette meer druk naar voren en schiep zich kans op kans. De sterk ingevallen Halil Dagdeviren bracht met twee treffers de spanning terug en Jeffrey Gooshouwer, voor het eerst sinds mei weer in de wei, toonde het scoren nog niet verleerd te zijn: 4-3.

De net zo verwachte als verdiende gelijkmaker kwam er echter niet. Een van richting veranderd schot bracht de marge weer op twee. Jeffrey Gooshouwer bracht met z’n tweede treffer opnieuw de spanning terug, maar er restte te weinig tijd om de nederlaag nog weg te poetsen.

Dinsdag was Zaterdag-1 ook al met een 3-0 achterstand de rust ingegaan (DFC won nipt met 4-3) dus is het zaak om voortaan wat minder slap te beginnen. Komend weekend wordt de competitie hervat met een thuisduel tegen staartploeg Beek Vooruit. De bal rolt vanaf half drie.