Een nuttig oefenpotje tegen de sterke eersteklasser Focus’07 leverde de JO17-1 een onverwachte en karaktervolle overwinning op. Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat GSC/ODS ook maar iets in de melk te brokkelen zou krijgen tegen de fysiek sterke Culemborgers.

Vanwege te veel te laatkomers, die terecht de bank mochten warmhouden, moest de trainer flink puzzelen om een startformatie te formeren. Het wekte dus ook niet veel verbazing dat Focus over GSC/ODS heen raasde. Al snel keken onze jongens tegen een 0-2 achterstand aan door een makkelijk binnenvliegende vrije trap  en een corner die ongelukkig in het eigen doel werd gewerkt.

Onze lichte voorwaartsen hadden zo weinig te vertellen tegen de forse Focus-verdediging dat de bezoekers het zich zelfs konden veroorloven om achterin regelmatig 1 op 1 te spelen zonder echt in de problemen te komen. Een 0-4 ruststand was zomaar mogelijk geweest, maar wonderlijk genoeg bleef de schade beperkt tot 1-2 omdat Bart een strafschop, gegeven na een  handsbal van de opponent, erg koel binnenschoot.

De tweede helft stond er duidelijk een ander GSC/ODS. Vooral de aanvalslinie met Fairick, Simcha en Jaylison dwong Focus nadrukkelijk het accent wat meer op de verdediging te leggen, waardoor de middenvelders Roy, Bart en Olaf meer aan voetballen toekwamen en Luca en de zijnen ook meer grip kregen op de Focus aanvallers.

De kansen voor Focus werden schaarser en GSC/ODS werd steeds dreigender. Zo dreigend zelfs dat Fairick wat onbeholpen binnen de 16 werd gevloerd en Jaylison op een wel heel erg overtuigende wijze de strafschop verzilverde. 2-2. De Focusspelers raakten van de kook en toen Simcha van grote afstand, na fijn door Fairick te zijn aangespeeld, ook nog de 3-2 binnen hamerde droop de frustratie helemaal van sommige tegenstanders af.

Niet dat de Gelderse ploeg het opgaf. Sterker nog; vanaf 11 meter kreeg Focus nog een uitgelezen kans de gelijkmaker op het scorebord te schieten. Timo toonde echter zijn klasse door de door hemzelf veroorzaakte strafschop te keren en zo de knappe overwinning voor z’n team binnen te slepen.