Zaterdag 13 januari beleven we alweer de derde klusochtend van dit seizoen! Vrijwilligerscoördinator Arjen Catsburg heeft al veel aanmeldingen binnen (dank daarvoor), maar er is op de accommodatie nog veel werk te doen, dus hoe méér handen hoe beter.

Een belangrijke klus, die deze dag echt geklaard moet worden, is het slopen (indien mogelijk demonteren en elders herbouwen) van het voormalige kippenhok. Dit staat namelijk op de plek waar het pannaveld moet komen. Tijdens de vorige klusdag is het struikgewas hier al verwijderd, maar er moet dus meer gebeuren.

De hoge stelling met reclameborden moet hier ook verwijderd worden en – als het even kan – herplaatst worden aan de overkant van het hoofdveld, op de hoek bij het tweede veld. Voorts hebben we nog heel wat ‘kleine’ klusjes; verven, zagen, schoonmaken van borden en ramen zemen.

Het programma voor de klusochtend is als volgt: koffie om 8:45 uur en daarna aan de slag. Om 12:00 uur sluiten we af met een lunch voor de harde werkers. Je kunt ‘gewoon’, dus spontaan, komen maar het zou fijn zijn als je je komst vooraf even meldt via vrijwilligers@gscods.nl  

Noteer ook alvast zaterdag 10 maart in de agenda, want dan is er weer NL Doet, de traditionele (grootste) vrijwilligersactie van ons land. Van het Oranje Fonds krijgen we een bijdrage als we een speciale klusdag in elkaar zetten. Martien en Lucien zijn daar al mee bezig.