Tot twee keer toe poetste Zaterdag-1 tegen TSVV Merlijn een achterstand weg en pakte zo een terechte 3-2 zege. Niet alleen toonde de ploeg daarmee karakter, maar ook progressie ten opzichte van vorig seizoen. Toen werd in dit soort wedstrijden onnodig punten gemorst. En vooral dat moet er dit seizoen uit.

Door een slippertje in de defensie was het al na vier minuten 0-1, maar Arie Pankras trok de stand zes minuten later weer in evenwicht. Hij had zelfs de voorsprong op z’n schoen, maar moest toezien hoe de Tilburgse doelman z’n penalty uit de hoek ranselde. Even later was het – totaal tegen de verhouding in – weer raak aan de andere kant.

Na de thee moest GSC/ODS dus opnieuw achter de feiten aanlopen, maar ondanks de doortikkende klok gaf de thuisploeg niet op. Dani Fernandez zorgde met een machtige uithaal voor 2-2 en de meegekomen Ferry den Breejen draaide met een kopbal de wedstrijd om: 3-2. Enig kritiekpunt mag zijn, dat de ploeg verzuimde om de wedstrijd daarna in het slot te gooien.

De Tilburgse studenten kwamen nog een paar keer gevaarlijk door en aan de andere kant stond het Dordtse vizier niet op scherp, zodat het spannend bleef tot het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter. Komende zaterdag gaat de ploeg op bezoek bij FC Bergen. Er wordt in Bergen op Zoom afgetrapt om 14.15 uur.