Dankzij een klinkende 0-6 zege in een koud Bergen op Zoom kan Zaterdag-1 met een glimlach de winterstop in. De ploeg van trainersduo Cees den Breejen en Dennis Groeneweg is koploper ONI tot op één puntje genaderd en kan er nog een heel mooi seizoen seizoen van maken.

FC Bergen maakte in luttele seconden al duidelijk waarom het laag geklasseerd staat. Gehannes in de defensie werd door Niels van Tol meteen afgestraft. Zoals we dit seizoen wel vaker zagen dacht het eerste elftal kennelijk meteen dat het allemaal wel goed zou komen, want tot halverwege de eerste helft bakte de ploeg er weinig van.

Met een mooie vrije trap, binnen geschoten door Arie Pankras, kreeg de Dordtse ploeg gelukkig weer de geest en creëerde diverse kansen. Uit één daarvan zorgde Merijn van der Grijn er met een rake kopbal voor, dat de zaak voor rust eigenlijk al beslist was: 0-3.

Na rust was het zaak om het koppie er bij te houden en dat lukte dit keer erg goed. Een teken dat de jonge ploeg heeft geleerd van de fouten in de afgelopen anderhalf jaar. Wesley van der Wiel bouwde de score met twee treffers verder uit en Roald Wetselaar mocht het slotakkoord verzorgen: 0-6.

In het laatste weekend voor de winterstop is Zaterdag-1 vrij, dus de eerstvolgende competitiewedstrijd is pas op 27 januari. Dan staat een thuisduel op het programma tegen rode lantaarndrager Beek Vooruit.