Om bovenin mee te blijven doen was de opdracht zaterdag om aan het thuisduel met RFC drie punten op onze thuisbasis te houden. Vanaf het eerste moment waren onze dames de bovenliggende partij tegen het altijd sportieve team uit Brabant, ook tegenstander van onze mannen. Het was halverwege de eerste helft dat Ivy goed doorging en de bal, die door de keepster werd losgelaten, in het doel schoof: 1-0.

De Brabantse dames waren echter niet naar Dordrecht  om zich te laten slachten en verdedigden stug met man en macht. In het tweede bedrijf werd door de thuisploeg het tempo wat opgeschroefd en was het Wendy, die na een paar fraaie combinaties met een bekeken schot de 2-0 verzorgde.

Twee minuten later, na weer een snelle aanval, werd diezelfde Wendy in de zestien neergelegd. Uit de toegekende strafschop maakte Samantha – hoewel de keepster er nog aanzat – geen fout. Het slotakkoord van de dag was voor Michelle, die na tikkie-takkie met Sam en Wendy 4-0 maakte.

Door deze fijne en nuttige overwinning van onze dames blijven ze in de top-4 van de ranglijst. Als de inhaalwedstrijden geworden worden, zoals komende zaterdag bij Prinsenland, blijft ook de titel binnen handbereik…