Het is héél gek, maar van alle zeventien teams die namens GSC/ODS in de eerste seizoenhelft competitie speelden is er maar ééntje die een middenmoter mag worden genoemd. Om het maar meteen te verklappen; dat is JO11-1. Alle andere ploegen vinden we op de ranglijsten terug in de top óf aan de staart.

De A-jeugd begon de competitie met een duidelijk doel; zij willen kampioen worden. Met een derde plaats is JO19-1 zeker nog in de race, maar de ploeg heeft het niet in eigen hand, want het gat met de nummer 1 is al vijf punten.

Ronduit uitstekend draaien onze B-junioren. JO17-1 mag zich ‘winterkampioen’ noemen, JO17-2 ging als tweede de winterstop in en mag zich binnen de club de ploeg met de beste defensie noemen (slechts 8 goals tegen). JO17-3 leed net als de andere B-teams ook maar één nederlaag en vindt zich op de ranglijst als vierde terug.

JO15-1 draait moeizaam. Onze C-junioren scoren iets te weinig en kregen vooral teveel goals (62) tegen. Desondanks wist dit team met twee zeges en een gelijkspel nog wel vier ploegen onder zich te houden en belandde op een zevende plek.

De twee teams van onze D-junioren presteren zeer uiteenlopend. JO13-1 werd keurig derde door zeven van de negen wedstrijden te winnen en gemiddeld ruim vijf keer per wedstrijd te scoren. JO13-2 vocht voor wat het waard is en eindigde dankzij één zege en een gelijkspel toch niet als laatste.

Bij de E-junioren vinden we dus de enige middenmoter van GSC/ODS, want JO11-1 eindigde als zesde en dat had met twee wedstrijden tegoed nog wel een treetje hoger kunnen zijn. JO11-2 had het loodzwaar, maar toonde ook karakter door niet op de laatste plaats te eindigen.

Onze F-pupillen deden het ondanks hun zéér jonge leeftijd erg goed. Het piepjonge JO8-1 – de meesten zijn nog maar zes jaar oud! – wist zes van z’n tien wedstrijden te winnen en mag zich, hoewel de KNVB bij de F-jes geen standen meer bijhoudt, een subtopper noemen. Na de winterstop krijgen we er bij de club trouwens ook nog een JO8-2 én een JO7-1 bij.

De uitbreiding van onze jeugdafdeling ‘van onderaf’ is grotendeels te danken aan het succes van Mini’s Day. Dit blijkt een ideaal voorportaal voor de allerkleinsten, om de stap van spelen op straat naar voetballen in een echt jeugdteam veel makkelijker te kunnen maken.

Bij de senioren lijkt het dit seizoen één groot succesverhaal te kunnen worden. Eigenlijk valt alleen Zondag-2 een beetje uit de toon, want met drie zeges en vijf nederlagen is dat het enige team dat niet in de race is voor het kampioenschap. De zes andere ploegen dus wel !

Zondag-1 draait prima, miste op een haar na de eerste periodetitel en staat derde op een ranglijst, die duidelijk maakt dat liefst vijf ploegen gaan strijden om die felbegeerde titel. Zondag-1 moet waken voor onderschatting van de ‘kleintjes’, want juist daartegen morste de ploeg onnodig punten.

Vrouwen-1 kampte de eerste seizoenshelft met veel blessures, wat zeker punten kostte. Maar toch draait de ploeg op een derde plek uitstekend mee. Wie weet dat de koploper (Oranje Wit) geveld werd en het bezoek aan nummer twee (Zwaluwe) gelijk eindigde, die snapt dat onze dames net als vorig seizoen een serieuze titelkandidaat zijn. Zeker als het blessureleed minder wordt…

Van Zaterdag-1 kan eigenlijk hetzelfde gezegd worden als Zondag-1. Zonder uitglijders tegen op papier zwakkere opponenten had de ploeg niet op een gedeelde derde plaats gestaan, maar op de plek waar iedereen aan het eind van het seizoen graag staat. En dat heeft Zaterdag-1 nog in eigen hand.

De andere zaterdag-teams zijn ongenaakbaar, want ze hebben al hun wedstrijden gewonnen. Zaterdag-2 incasseerde ook nog maar elf treffers. Zaterdag-3 heeft geen ‘makkies’ maar weet wel steeds te winnen. Overigens staat Zaterdag-4 niet op de eerste plaats omdat het nog een paar wedstrijden moet inhalen. Komt vast goed, want koploper ASWH werd al met 4-1 geklopt.

Alles overziend mogen we halverwege het seizoen wel stellen dat GSC/ODS op veel fronten niet voor spek en bonen meedoet maar een club is om rekening mee te houden. Wij wensen alle teams een fijne jaarwisseling en veel succes na de winterstop. Oh ja, enne… tot ziens op 6 januari !