Na de halve uitglijder tegen Hardinxveld vorige week was het zaak voor JO19-1 om weer eens een driepunter te scoren en zo in de buurt van de eerste plek te blijven. Dat zou geen gemakkelijke opgaven worden want ze moesten op bezoek bij het bovenaan staande Nieuw Lekkerland en tot overmaat van ramp was het team ook nog verre van compleet en moesten er twee JO17-1 spelers mee om op de bank plaats te nemen.

Nieuw Lekkerland had gedurende de gehele wedstrijd een licht overwicht zonder echt erg gevaarlijk te worden. Sterker nog; met een iets snellere eindpass en sneller handelen voor het doel had er misschien wel een 0-1 in gezeten. Die bleef echter uit en naar mate de tweede helft vorderde vloeiden de krachten weg en moesten de jo17 spelers het veld in om moegestreden en met pijntjes worstelende spelers te vervangen.

De Lekkerlandse druk werd groter en groter. GSCODS werkte keihard om de nul te houden en als de verdediging het antwoord schuldig bleef had doelman Sherrelson wel een prima redding in huis. Het leek duis uit te draaien op een gelijkspel. Tot minuut 86….

Om de verdediging te ontlasten besloot Simcha de Lekkerlandse linksback onder druk te zetten. Die kon niet anders dan terug spelen naar de doelman. Die onderschatte de snelheid van de eveneens druk zettende Parsa, verspeelde de bal knullig en Parsa schoot vanuit een zeer moeilijke hoek de 0-1 knap binnen. De spelers buitelden over elkaar heen van vreugde , de tegenstanders gedesillusioneerd achterlatend.

Met deze knappe overwinning doet JO19-1 weer volop mee om het kampioenschap. Komende zaterdag komt om 12 uur RCD op bezoek en een week later wacht, eveneens op eigen veld, de topper tegen Sliedrecht.