De strijd om plek 1 in de tweede klasse – en welke teams er doorstromen naar de kampioenscompetitie – koerst af op een bloedstollende climax. Maar liefst vier teams begonnen aan ronde 8 met elk slechts drie verliespunten. Onze JO17-1 had dus veel doelpunten nodig om de eerste plek binnen handbereik te houden.

Het laaggeplaatste Heerjansdam leek daar de uitgelezen tegenstander voor. Die werkten aanvankelijk niet echt mee. Sterker nog ; de Damdorpbewoners hadden het beste van het spel. De onzen sjokten over het veld, grossierden in foute passes en er werd weer lekker veel gelopen. Volkomen onverwacht en tegen de verhouding in schoot Rowan cool de openingstreffer binnen .

Niet dat de 1-0 iets aan het spelbeeld veranderde. Even later was het zelfs al weer gelijk. Timo redde eerst nog fraai in een één op één situatie, maar in de rebound schoot een tegenstander de bal van ver en ongehinderd fraai binnen: 1-1.

Net zo onverwacht als 1-0 viel viel ook de 2-1. En toen voer de voetbalgeest plots de JO17-1 binnen. Vlot combinerend werd Heerjansdam op een 9-2 nederlaag getrakteerd. Zo spelend zijn ze eigenlijk door niemand af te stoppen. Later op de dag bleken  alle concurrenten punten te hebben verspeeld en gaan de mannen alleen aan de leiding. Zaterdag speelt het team uit bij “reuzendoder” RCD.