De JO17-1 begint plots menselijke trekjes te vertonen. Het aanvankelijk onverslaanbare team verloor een paar weken geleden al bij TVC. Op de notoire thuisfluiter en het fysieke en verbale geweld van de tegenstander vond het team geen antwoord. Tegenstander RCD bleef daar vorige week echter netjes overeind en ging er zelfs met de overwinning vandoor.

Een betere waarschuwing hadden de mannen niet kunnen krijgen. Toch leek het met de kracht van RCD wel mee te vallen . Zonder groots te voetballen regen de kansen zich voor GSC/ODS aaneen. Besluiteloosheid, medespelers over het hoofd zien en gebrek aan scherpte zorgden ervoor dat de 0 op het score bord bleef.  Tenminste aan onze kant.

Bij een toevallige diepe bal werd er slap het duel aangegaan en schoot de RCD-spits knap de 1-0 binnen. Terwijl het voetballend niet lukte voor GSCODS brachten spelhervattingen vanaf de flank uitkomst. RCD had daar duidelijk moeite mee en Rowan (2 x voor rust) en Marco (1x na rust) zorgden voor een ogenschijnlijk geruststellende 1-3 voorsprong.

Rust bracht die voorsprong echter niet. Een combinatie van niet attent verdedigen , te lang  lopen met de bal, de vrije man niet vinden omdat hij sowieso niet werd gezocht, kracht verslindende overbodige passeeracties, aanvallers die elkaar niet wisten te vinden – als ze al een duel wonnen – en wisselingen in het veld, die eerder de tegenstander versterkten dan het eigen team, deden de wedstrijd kantelen.

Terwijl wij niet verder kwamen dan wat kansloze schoten van te grote afstand werd RCD dreigender. De voorsprong verdween dan ook als sneeuw voor de zon en de 3-3 van RCD was dan ook een terecht deksel op de neus. Het was zelfs aan onze messcherpe vlaggenist te danken dat de 4-3 niet op het scorebord kwam waardoor GSC/ODS het bereiken van de eerste plaats in de najaar-competitie nog steeds in eigen hand heeft.