Gelukkig was ons kunstgras zaterdag goed te bespelen en kreeg JO17-1 de kans de kater van de matige prestatie tegen RCD weg te spoelen. Het stugge MVV’58 was echter niet van plan dit bekerduel zomaar gewonnen te geven. Sterker nog; nadat de voorhoede de bal na een inworp makkelijk inleverde ramde hun verdediging de bal naar voor en was hun spits drie man te slim af.

Een van de weinige foutjes van onze verder solide verdediging betekende zowaar de 0-1. GSCODS raakte niet in paniek en bleef de aanval zoeken. Te vaak nog door het midden waar tegen de sterke MVV verdedigers voor onze spits niets te halen viel. Met ballen van de zijkant hadden ze meer moeite. Simcha stuitte na een doorgeschoten bal op de goed vooruit keepende doelman.

Roy kopte na een vloeiende aanval en een fraaie voorzet van rechts knap in; helaas bracht de lat redding voor de gasten. Fairick schoot, zwaar gehinderd, een van rechts terug gelegd balletje net naast. Helaas zag Fairick in de tweede helft  twee instormende medespitsen over het hoofd en strandde hij op de overigens sterke MVV keeper.

Dat had een dure misser kunnen zijn ware het niet dat onze doelman Timo bij een van de schaarse uitvallen van MVV fraai redde in een 1 op 1 situatie. Het hield GSCODS in de wedstrijd. Naarmate de wedstrijd vorderde vloeiden de krachten bij de opponent weg en hadden zij meer en meer overtredingen nodig om zich GSCODS van het lijf te houden.  Bij een lompe overtreding op Roy werd er dan ook terecht geel uitgedeeld.

Tegen 10 man en een doortikkende klok bracht wederom een spelhervatting de oplossing. Een vrije trap van links werd door Roy op het hoofd van de voor Rowan ingevallen Eniz gemikt . Tot grote vreugde van heel GSCODS kreeg de keeper  slechts een slap handje achter zijn gerichte kopbal; te weinig om de verdiende 1-1 te voorkomen.

Strafschoppen moesten dit bekerduel beslissen. Timo stopte de eerste, de tweede schoot MVV op de paal. GSCODS scoorde viermaal. Op naar de volgende ronde !