De enige Dordtse derby in de 5e klasse B heeft Zondag-1 een klinkende 1-4 zege opgeleverd. Op de eigen Zeehavenlaan kon SSW er alleen in de beginfase een echte wedstrijd van maken. GSC/ODS trok daarna het initiatief naar zich toe en won ruim en verdiend.

Lang stond de brilstand op het scorebord, maar nadat de paal een schot van Akif Kumas nog keerde was het even later toch raak. Het was Omer Can die kort voor rust de openingstreffer aantekende. Na rust sputterde de thuisploeg nog even tegen, maar vanaf de stip brak Haci Karasahin het verzet van de zebra’s: 0-2.

De mooiste goal was de derde. Akif Kumas trof nu wel doel, maar dankte dat vooral aan de voorbereidende actie van Ibo Karasahin. Even later trof de kleine topscorer zelf ook weer het doel: 0-4. In de slotfase mocht SSW vanaf elf meter de eer nog redden: 1-4.

Met de fraaie zege bevestigde Zondag-1 dat het dit seizoen echt meestrijdt om de titel. Met liefst zes ploegen kort bij elkaar wordt het wel een interessante competitie. Komende zondag wacht een thuisduel met Neerlandia’31.