Het had weinig gescheeld of zondag-1 had de eerste hoofdprijs van het seizoen te pakken gehad. De spanning in de 5e klasse B is al weken om te snijden, dus kwam het op deze wedstrijddag aan wie de eerste periodetitel zou gaan pakken. Het werd een bizarre ontknoping, want de ploeg die als vierde op de ranglijst begon (HSC’28) ging met de prijs aan de haal.

PCP had als koploper de beste papieren, maar liet een 3-1 voorsprong glippen (3-3). Het rechtstreekse duel tussen de nummers twee, RSV en GSC/ODS, kreeg daarmee een nog grotere lading. Al wisten de spelers op het veld natuurlijk niet wat er elders gebeurde. Net als zaterdag-1 een dag eerder leek het voor zondag-1 op 2-2 uit te draaien, maar het venijn bleek in de staart te zitten.

GSC/ODS begon erg sterk en topscorer Ibo Karasahin maakte z’n faam opnieuw waar door al binnen vier minuten de thuisclub op voorsprong te zetten. De gasten waren niet onder de indruk en hadden al tien minuten later hun antwoord klaar: 1-1. Een uitglijder op de gladde mat bezorgde de bezoekers nogal goedkoop een voorsprong, maar zondag-1 kon er weinig tegenover stellen.

Na rust zagen we een heel ander spelbeeld, met een veel beter GSC/ODS. Het duurde tot een kwartier voor tijd eer Sadik Telli de dik verdiende gelijkmaker aantekende. De thuisploeg had recht op meer en leek dat ook te krijgen toen ‘Loetje’ Kilic in de laatste minuut 3-2 scoorde. In de blessuretijd wist RSC toch nog één keertje gevaarlijk te worden, maar was het wel meteen raak: 3-3.

Pas na afloop werd duidelijk, dat die late treffer in dit aantrekkelijke duel de periodetitel kostte. Jammer, maar geen reden tot al te veel treurnis, want als zondag-1 de lijn van de eerste periode doortrekt, moet er voor de ploeg dit seizoen echt nog wel vat in het vat zitten. Komende zondagmiddag staat om 14.00 uur de stadsderby bij SSW op het programma.