In de strijd om de Rijnmond Cup heeft Zondag-1 voor een mooie stunt gezorgd door het twee klasses hoger spelende BZC/Zuiderpark op eigen veld uit te schakelen. Het werd dinsdagavond 1-2. Zaterdag-1 bereikte dezelfde uitslag, maar omdat het thuis speelde tegen SCO’63 ligt die ploeg uit het toernooi.

Zondag-1 toonde weinig ontzag voor de derdeklasser uit Rotterdam-Zuid en was eigenlijk gewoon de betere ploeg. Vanaf elf meter mocht Sadik Telli dat bekronen met een voorsprong. Met 0-1 werd ook thee gedronken. Na rust legde de ploeg opnieuw goed veldspel op de mat en vergrootte Lutfullah ‘Loetje’ Kilic de marge tot twee.

De thuisploeg kwam nog wel terug tot 1-2, maar verder lieten de Dordtenaren het niet komen. Een ronduit knappe prestatie van Zondag-1, dat eerder dit seizoen voor de KNVB beker het in dezelfde 3e klasse acterende RCD ontmoette en toen een ruime nederlaag moest incasseren.

Voor Zaterdag-1 is het cup-avontuur al weer afgelopen. Dat had heel anders kunnen (en moeten?) lopen, want kansen kreeg de ploeg volop. Na een levensgrote kans op 1-0 was het prompt aan de andere kant raak. Na rust was GSC/ODS de betere ploeg, maar het ging telkens mis bij de laatste pass of de afronding.

SCO’63 mocht het lot van Zaterdag-1 in de slotfase vanaf elf meter bezegelen. Gilly Venloo antwoordde nog wel doeltreffend, maar meer zat er deze avond niet meer in voor GSC/ODS. De ploeg kan zich nu helemaal focussen op de competitie. Zondag-1 kan dat voorlopig ook, want de tweede ronde staat gepland tussen 20 november en 6 december.