Na de onverwachte afgelasting vorige week stond nu de topper tegen gedeeld koploper ASWH voor de deur met allebei nul verlies punten kon je wel van een topper spreken. De geoliede machine van ASWH scoort er deze competitie op los. Dus een goed tactisch plan was wel noodzaak.

Onder leiding van laatste man Gaston moesten we de boel achterin zien dicht te houden en dan kijken waar er voor ons wat te halen viel. Al gauw bleek dat de gasten een goed voetballende ploeg hadden en daar iets verder in waren als ons. Door de linies kort op elkaar te houden konden ze echter niet echt gevaarlijk worden en waren de eerste serieuze speldenprikjes voor de mannen van GSCODS.

Toch leek de equipe van Raymond op achterstand te komen toen de spits van ASWH ongehinderd kon aanleggen en de bal achter Jeroen tegen de binnenkant van de paal binnen te schieten. Miraculeus draaide de bal via de andere paal in Jeroens hadden en konden we opgelucht ademhalen. Niet veel later was het de opgekomen Chris die zijn voorzet bij de 2e paal binnen zag vliegen en de thuisploeg op een 1-0 voorsprong zette.

Niet veel later leek Bas na een uitstekende voorzet van Chris de voorsprong te verdubbelen maar zijn inzet werd gekeerd. We begonnen iets te veel ruimte weg te geven en tegen een ploeg als ASWH is dat dodelijk. Het was de attente spits van de gasten die gretig profiteerde van het foutenfestijn aan onze zijde en de wederom uitstekende keepende Jeroen kansloos liet en we met een 1-1 stand de kleedkamer moesten opzoeken.

Met wat tactische omzetting op het middenveld en Demian Geway voor de geblesseerd uitgevallen Vincent en Mark voor Chris. Begonnen we aan de tweede gedeelte van de wedstrijd. De omzetting brachten de gastheren in verwarring en binnen de minuut was het Damian de Jager die Herbert wegstuurde en de 2-1 binnen schoot. De gasten kregen geen tijd om te wennen aan de omzetting op het middenveld van de gasten en het was wederom de Jager die Herbert bediende die met een uitgemeten schot zijn ploeg op een 3-1 voorsprong zette.

Met Remco binnen de lijnen voor Tony wilden we de voorsprong over de finish trekken. Onder leiding van het uitstekende centrale middenveld met Danny en Brandon werd er goed druk gezet en was het “good old” Bas die als zo vaak op de juiste plaats stond en de beslissende 4-1 tussen de palen schoot. Met Melih nog binnen de lijnen voor Damian de jager kwamen we ook het laatste kwartier nog zonder kleerscheuren door en namen we de koppositie alleen in handen.

Onder leiding van de uitstekend fluitende Yoran Rombout konden de massaal toegestroomde toeschouwers terugkijken op een leuke en goede wedstrijd van beide teams. De weg naar de titel is nog lang en moeilijk en moeten er nog een aantal lastig duels gewonnen worden. Dus wedstrijd voor wedstrijd en dan kijken waar er wat te halen valt, misschien volgende week tegen het lastige Nieuw-Lekkerland.