Ons vrouwenteam zit in een lastige periode, waarin het even niet zo lekker loopt als bij aanvang van dit seizoen. Na een 0-2 achterstand gaven weinigen er zaterdag nog wat voor, maar met gezonde strijdlust sleepten ze toch een punt uit de Dordtse derby met EBOH. Na de aftrap, dit keer verricht door mini Jeamily, pakte de thuisclub meteen het initiatief.

Zoals zo vaak in het voetbal deed echter de wet opgeld, dat als je zelf de kansen niet benut, de bal er aan de andere kant in gaat. Ondanks gehaast en slordig voetbal was GSC/ODS duidelijk de bovenliggende partij, maar de doelpuntenmachine hapert al een paar wedstrijden. Bij één van de schaarse aanvallen van EBOH werd onnodig een hoekschop weggegeven. Vervolgens werd de bal ook niet goed verdedigd en u raadt het al… er valt een klutsbal binnen: 0-1.

Na rust zagen we eigenlijk hetzelfde spelbeeld. De wil is er wel bij de thuisploeg, maar het mag blijkbaar steeds nét niet lukken. Het leek op een drama uit te draaien toen een weggewerkte bal van EBOH verkeerd beoordeeld werd en met een geplaatst schot langs de paal, buiten bereik van Simone, binnen vloog: 0-2. Op dat moment verwacht je dat onze meiden geknakt zijn…

Niets bleek minder waar. Er werd een schepje bovenop gedaan en zowaar, na diverse reddingen van de keepster van de tegenpartij, werd het net toch gevonden. Wendy zette voor en Marsha plaatste in één keer met links de bal in de verre hoek: 1-2. Dat gaf moed en na een fraaie combinatie over veel schijven was het Kayleigh, die de meer dan verdiende gelijkmaker scoorde. Er zat zelfs nog meer in, maar uiteindelijk bleef het bij 2-2.

De getoonde strijdlust geeft het vertrouwen, dat onze vrouwen nog lang niet uitgeteld zijn. Als ze dit seizoen een hoofdrol willen vervullen zijn de komende drie wedstrijden wel cruciaal, want dan wachten duels met de nummers 1, 2 en 3. Komende zaterdag eerst uit bij het ongeslagen Papendrecht, waar onze vrouwen voor de beker verloren en nu dus kans krijgen op een sportieve revanche.