Onze A-junioren hoopten dit seizoen om de titel mee te kunnen doen, maar als er gespeeld wordt zoals afgelopen zaterdag wordt dat een heel moeilijk verhaal. Van laagvlieger Hardinxveld kon niet gewonnen worden en de afstand tot de koppositie groeide daarmee tot negen punten.

Het probleem bij JO19-1 zit ‘m helaas tussen de oren. De ploeg kan erg goed voetballen – en liet dat tegen sterke teams als Feyenoord (vriendschappelijk) en Oranje Wit (beker) ook zien – maar lijkt ongeïnspireerd tegen op papier zwakkere tegenstanders. Een nachtelijk feestje is overigens ook geen ideale voorbereiding op een wedstrijd.

Hardinxveld kwam op voorsprong en de thuisploeg moest alle zeilen bijzetten om de bakens te verzetten. Dat lukte in de tweede helft ook, maar de 2-1 was niet genoeg voor de zege, omdat de bezoekers in de slotfase alsnog gelijkmaakten: 2-2. Ten koste van een rode kaart werd zelfs ternauwernood een nederlaag voorkomen.

Komend weekend kan JO19-1 hopelijk weer eens zijn ware gezicht tonen. Dat is ook hard nodig, want de ploeg moet op bezoek bij koploper Nieuw- Lekkerland.