Na de deceptie van vorige week tegen SCO die de Jo17-3 de eerste nederlaag toebracht moest ze vandaag aantreden tegen het laag geklasseerde Papendrecht Jo17-3. Met een fitte groep vertrokken we richting Papendrecht voor de streekderby.

Of de fut uit de ploeg was of dat er sprake was van onderschatting het blijft koffiedik kijken maar het feit was wel dat de mannen van GSCODS slap en ongeïnspireerd aan het duel begonnen. Er was maar een enkeling die zich een beetje aan de malaise kon onttrekken. De mannen van Papendrecht roken bloed en lieten zien best wel te kunnen voetballen waar het bij ons slordig was speelde zij de bal soepel rond en maakte gretig gebruik van de door ons geboden ruimtes.

Te lief in de duels keken we na een minuut of 10 ook tegen een 1-0 achterstand aan. Niet in het minst wakker geschrokken door deze treffer bleven we overal op het veld op meters afstand dekken en was de beleving en winnaars mentaliteit die deze ploeg zo kenmerkt niet terug te vinden. De gastheren wisten goed te profiteren van het foutenfestijn aan onze zijde en konden ongehinderd de 2-0 binnen tikken.

Ondanks het matige spel wisten we wel enkele kansen te creëren en was het de diep gestuurde Nathan die goed door ging en nog voor rust met een bekeken schot de 2-1 binnen schoot. Met deze stand zochten beide teams de kleedkamer op. Daar waar de spelers een donderspeech verwachtte werd alleen de teleurstelling uitgesproken en de vraag gesteld waar het mis ging en wat we er de 2e helft aan gingen doen. Na enige zelfreflectie begonnen we dan aan de 2e helft.

De spreekwoordelijke spiegel bleek wonderen gedaan te hebben wat plotseling stond er een ander elftal op het veld. Een team wat strak en fel verdedigde goed begon te combineren en al binnen 2 minuten na rust via wederom Nathan die de gelijk maker aantekende. De gastheren werden teruggedrukt op eigen helft en nu kregen we kans op kans het veld werd goed breed gehouden.
Er was weer beleving en ze gingen weer voor elkaar door het vuur.

Na enkele goede kansen gemist te hebben was het Ian die de verdiende 2-3 maakte en zijn ploeg op voorsprong schoot. Met nog zo’n 20 minuten te spelen stonden we dan toch aan de goede kant van de score en de ene na de andere aanval golfde op het doel van Papendrecht af. Even leek Ryan de voorspong te vergroten maar jammer genoeg voor hem en ons kreeg hij de bal achter zich gespeeld en kon daar door het doel niet vinden.Ondanks een slecht eerste helft een goed herstel in de tweede helft toch nog 3 punten gepakt nu op weg na de volgende wedstrijd thuis tegen Internos