Zou het dan vandaag lukken? Dat was de grote vraag voor JO13-2. Ondanks twee geblesseerden (keeper Jesse James en Noah) en twee afwezige spelers stonden we toch met z’n elven aan de start, dankzij de last minute “ingevlogen” Lucas (JO11-2). Lucas bedankt! Onze keepster Elisa heeft de afgelopen week twee keer keeperstraining gekregen van Eric (vader van Jesse James) en was vol goede moed in het doel gaan staan.

Uiteraard met wat aanpassing in de opstelling gingen we goed van start. Het duurde dan ook even voordat Wieldrecht 0-1 maakte. Onhoudbaar voor onze keeper vloog de bal in de verre bovenhoek. Wieldrecht bleef druk zetten en dat resulteerde all snel in de 0-2 en de 0-3. Het matige uitverdedigen was daar debet aan. Een eigen doelpunt werd zelfs door sommige spelers geroepen. Maar door de wirwar van spelers voor toeschouwers en leiding moeilijk te zien. Echter met 0-4 gingen we de rust in.

Wat zou de 2e helft gaan brengen? De coaches legden in de rust nadruk op de verdediging en het uitverdedigen. Dit bleek effect te hebben. Wieldrecht probeerde het wel, maar zonder enig resultaat. De paal hielp nog wel een paar keer mee, evenals wat flitsende reddingen van onze gelegenheidskeeper. Een spaarzame kans werd mooi afgerond door Faris en zodoende kwam er 1-4 op het scorebord.

De laatste minuut ging in en juist toen beging onze laatste man Hüseyin een overtreding binnen de beruchte lijnen. Penalty ! Onze keepster werd op de proef gesteld. Ze werd door onze spelers en omstanders wat tips ingefluisterd en dat hielp… (zie grote foto) Strafschop gestopt!  Klasse gedaan Elisa. De foutloos leidende Arie Pancras sr floot daarna af.

Ondanks deze nederlaag is ons team, inclusief de leiders en trouwe toeschouwers, er vast van overtuigd dat de eerste overwinning steeds dichterbij komt. Komende zaterdag spelen we bij Drechtstreek. Da’s de nummer laatst… dus wie weet?