Vorige week een dikke 0-8 overwinning, dus hadden wij de smaak te pakken? Goed getraind afgelopen week, met volledig team van veertien spelers. Zouden wij Alblasserdam, dat een aantal plaatsen boven ons stond, het dan lastig kunnen maken? Dat was de grote vraag voor JO13-2 deze zaterdag.

Gestart met de wedstrijd, geleid door een zeer jonge scheidsrechter, stonden we eigenlijk voordat wij het door hadden met 2-0 achter. Niet scherp achterin en paar keer verkeerd uitverdedigen resulteerde zelfs binnen 20 minuten spelen in een 4-0 achterstand.

Voorin wisten we ook geen echte kansen te creëren. Ook vergaten we te schieten op hun doel, waardoor Alblasserdam achterin een makkie had. Wellicht door frustratie kwam er zelfs een klein opstootje, tussen één van onze spelers en één van de tegenstander. De scheidsrechter was ook even van slag door dit voorval, waardoor de gemoederen iets hoger opliepen dan nodig was.

Vijf minuten voor rust werd de wedstrijd zelfs gestaakt. Maar na een extra lange pauze – en 10 minuten straf voor het tweetal dat bonje maakte -begonnen we toch aan de tweede helft. Voetballend leek  die helaas erg op de eerste. Een lichtpunt was, dat wij een penalty kregen. Irem schoot ‘m  fraai in: 4-1. We lieten weer van ons horen dus.

De jongens van Alblasserdam gooiden er een schepje bovenop en wisten Elisa uit de wedstrijd te ‘helpen’ door een flinke beuk in haar rug te geven. Noodgedwongen moest ze gewisseld worden. Ze liepen daarna gemakkelijk uit naar 8-1, waarvan een penalty. De returnwedstrijd tegen deze ploeg zullen we uit een ander vaatje moeten tappen.

Al met al een wedstrijd om snel te vergeten en naar de volgende te kijken. Die is komende zaterdag thuis. Dan is om half negen Sliedrecht JO13-5 te gast.